Sentit Comú pretén traslladar la casa pairal a la plaça del Poble

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 2 de Desembre de 2015

Sentit Comú (SDP+I) proposa en el programa electoral traslladar la Casa Pairal d’Andorra la Vella “als espais que actualment ocupen el bar i la terrassa de la plaça del Poble”. Així ho va manifestar ahir el candidat a cònsol major, Delfí Roca, durant visita a la casa Quim de Dolsa, a Santa Coloma.

Aquest seria un projecte, però, a mitjà termini, ja que inicialment el que es faria  és “donar llum” a la Casa Pairal, que ocupa actualment un soterrani a la plaça Lídia Armengol, instal·lant-la al nivell del carrer Prat de la Creu.

Roca va recordar que havia estat ell mateix el que s’havia referit en un article a la premsa a la necessitat de canviar d’ubicació la casa pairal en considerar que l’actual “és una vergonya i sembla un nínxol abans d’hora”.

A més, segons va indicar, la intenció és que hi hagi una terrassa exterior que complementi la instal·lació en les èpoques de bon temps. Pel que fa al trasllat de la Casa Pairal al bar de la plaça del Poble, que s’entén que pot tenir un “efecte dinamitzador” per a aquesta zona, es portarà a terme “quan els contractes ens ho permetin”. La nova ubicació d’aquesta infraestructura permetria també que fos més fàcil l’organització d’activitats intergeneracionals.

El número 1 de la llista va voler deixar clar que una de les prioritats polítiques de la seva candidatura és l’atenció a la gent gran, de manera que disposin de tots els serveis que necessiten. “Bàsicament el que demana la gent gran és ser escoltats després de tota una vida de feina, que se’ls tingui en compte”, va explicar Roca, que va fer la visita a la casa Quim de Dolsa acompanyat del candidat a cònsol menor, Àngel Dalmau.

D’altra banda, el número 4 de la llista de Sentit Comú, Carles Perea, es va queixar que des del Comú no se li deixés participar ahir, com a membre d’aquesta candidatura, en l’acte organitzat a La Central amb motiu del Dia internacional de la lluita contra la sida.

La intenció dels membres de Sentit Comú era “donar suport passiu” a l’activitat, però el Comú va entendre que “era un acte només per a joves”, segons va dir la directora de Joventut, Patty Bafino.