Sentit Comú escolta els discapacitats

Autor: E. J. M.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 24 de Novembre de 2015

El número dos de la llista de Sentit Comú (SDP+Independents) per Andorra la Vella, Àngel Dalmau, i el president de la Federació Andorrana d’Associacions de Discapacitats (FAAD), Pere Valls, no es coneixien. La seva primera trobada cara a cara va tenir lloc ahir al vespre al local de la FAAD, en què Dalmau, acompanyat dels número 4 i 8 de la candidatura de la capital, Carles Perea i Marc Latorre, respectivament, i l’aspirant a cònsol de Sentit Comú a Escaldes-Engordany, David Pérez, va escoltar què havien de dir les associacions.

A la trobada hi van assistir representants d’Amida (diversitat funcional), Amare (fatiga crònica i fibromialgia), Autea (autisme), dels pares i mares de l’Escola Nostra Senyora de Meritxell i d’AAMA (alzheimer).

Valls va insistir que «hem de buscar objectius concrets, consolidar els petits èxits» i va lamentar que, fins ara, «a Andorra no s’ha fet res per als discapacitats».

«Volem ser visibles», va reclamar.

Els candidats es van mostrar oberts i sensibles a les seves peticions i van confessar que no sabien que no existeix cap registre oficial de persones amb discapacitat ni que la fibromialgia no és una malaltia reconeguda.

Dalmau va assegurar que ho comunicaria «als consellers generals Víctor Naudi i Sílvia Bonet, d’SDP, perquè ho preguntin al Consell General».

Perea va afegir que «les persones són el centre del nostre programa» i va explicar que al programa electoral defensen la creació de «conselleries d’igualtat». Segons el candidat, les conselleries d’igualtat faran una feina «transversal» ja que la igualtat té a veure amb tothom. Com a exemple, tots els permisos d’obra que han d’aprovar els comuns passarien per la conselleria d’igualtat «per garantir que compleixen amb la normativa d’accessibilitat».

Sentit Comú aspira als consolats d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i espera poder fer una feina conjunta «i mancomunar mesures», va puntualitzar Pérez.