SDP proposa l’esponsorització i diversificar les entrades del parc

Autor: P. G.
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 18 de Novembre de 2015

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) de Sant Julià de Lòria ha contractat un estudi financer de la societat Camprabassa, que “fa un dibuix de l’estat financer només amb les xifres que tenim d’auditories, d’altres fetes públiques als mitjans de comunicació i les publicades pel Tribunal de Comptes”, va explicar el conseller Josep Roig.

L’objectiu, ja que el govern comunal no els facilita informació, segons diuen, és fer una reconstrucció de com es troba la societat i poder generar així propostes també de cara a les eleccions comunals. Algunes d’aquestes propostes encaminades a millorar els ingressos seran la diversificació de la venda de tiquets amb altres esdeveniments que se celebren al país, així com potenciar els ingressos addicionals amb esponsorització i patrocini d’actes esportius.

D’aquest dibuix de l’estat financer, basat en xifres incompletes, segons reconeixen des d’SDP, s’extreuen conclusions com que el capital social de Camprabassa se situa en 22,2 milions d’euros, mentre que el patrimoni és de 13,4 milions, dels quals el 88% són accions del Comú.

Per altra banda també s’ha estudiat el pla de negoci del parc de Naturlàndia des del 2014 fins al 2038.

El conseller d’SDP, Josep Roig, va afirmar que mirant aquest pla es pot concloure que “fent un càlcul aproximat hi haurà pèrdues fins al 2018”. Per tant, des del grup de l’oposició consideren que aquest pla “no és una eina adequada per al redreçament de la societat”.

Altres conclusions extretes de l’informe financer encarregat per SDP és que l’increment de visitants que s’ha donat en alguna temporada no s’ha traduït en una reducció de la despesa o en més equilibri financer.

La reconstrucció de l’estat dels comptes de Camprabassa serà utilitzada durant la campanya electoral per SDP, per fer propostes que millorin la viabilitat del parc, va dir Roig.