SDP no vol sigles de partits en les plataformes comunals

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 6 d'Octubre de 2015

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va insistir ahir que vol promoure les plataformes que denominen de “redreçament comunal”, però amb l’afegit que aquell que s’hi vulgui sumar haurà d’acceptar que no apareguin les sigles dels partits polítics.

I és que el president de la formació, Jaume Bartumeu, va explicar ahir en roda de premsa la proposta de promoure plataformes per concórrer a les eleccions del pròxim 13 de desembre.

L’objectiu d’SDP és aparcar “les confrontacions de la política nacional” i agrupar el màxim nombre de forces i de persones amb l’objectiu de treballar per l’interès general de les parròquies, que considera que viuen una situació d’estancament. D’aquesta manera, Bartumeu va deixar clar que descarten anar a cap coalició amb altres partits, perquè la voluntat és que les plataformes no incloguin cap sigla. 

Igualment, l’excap de Govern va assumir que serà difícil aconseguir el seu objectiu, ja que a hores d’ara encara no hi ha res de tancat.

En aquest sentit, va assegurar que s’està treballant per aconseguir crear plataformes amb marca blanca en totes les parròquies excepte a la Massana i Canillo, on SDP té menys implantació. És a dir, la idea seria fer llista en els territoris on la formació va ser present a les passades eleccions generals.

En el cas Sant Julià, on fa mesos que es treballa en una plataforma que pugui destronar Unió Laurediana del Comú, Bartumeu va reconèixer que estan oberts a l’entrada de Demòcrates per Andorra (DA), però mai sota la fórmula d’una coalició de partits.

ELS PILARS DEL PROGRAMA

Els eixos programàtics que haurien de tenir les plataformes, segons Bartumeu, passen per elaborar pressupostos dinamitzadors (per gastar millor) i protectors (que mantinguin les inversions en política social), i per prioritzar la delimitació de les competències entre comuns i Govern.

En definitiva, que es treballi per fer front als problemes de cada parròquia, com són l’endeutament, les competències i l’atenció des de l’òptica d’igualtat. A la vegada, SDP farà un consell nacional el 17 d’octubre per avaluar el treball fet en cada parròquia i prendre una decisió.