Redrecem Andorra la Vella i Santa Coloma

Autor: ANGEL DALMAU
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 30 de Setembre de 2015

Sí, en les properes eleccions comunals del mes de desembre hauríem de trobar la fórmula, el camí, per iniciar el redreçament de la nostra parròquia i del nostre Comú. Un redreçament que hauria de permetre portar a tots els carrers, places i barris d’Andorra la Vella i Santa Coloma un missatge d’esperança.

No, Andorra la Vella i Santa Coloma no es mereixen quatre anys més d’un Comú que es preocupa més d’aparentar que no pas d’endreçar.

I sí, quan nosaltres, a SDP, proposem redreçar la parròquia potser també hauríem de parlar alhora d’endreçar-la.

Sí, endreçar tant dins del mateix Comú com la parròquia en general. Darrerament tots hem vist com l’autoproclamat candidat i actual cònsol Sr. Minguillón apura a corre-cuita a realitzar obres d’embelliment i millora amb la finalitat que tots sabem. Cal ara a final de mandat tota aquesta despesa o hagués estat més coherent realitzar-les en la propera legislatura?

El meu company Delfí Roca va publicar al Diari d’Andorra, el 20 de juliol, una tribuna prou entenedora, ‘Desmuntant Andorra la Vella’, en la qual deia sense embuts que fer obres en plena temporada turística era –és– un escàndol monumental.

El cònsol Minguillón es va enfadar molt amb aquell article d’opinió i fins i tot va buscar voluntaris per a donar-hi resposta en defensa de l’actuació de la majoria comunal que encapçala. No en va trobar.

Durant l’agost i el setembre les obres a la plaça de la Rotonda han continuat amb un menyspreu evident a la normativa de seguretat dels treballs en un espai públic.

Els vehicles que entraven al carrer Prat de la Creu per la Rotonda prou que ho han patit: obrers treballant amb un peu –o els dos– a la calçada, espurnes de soldadures que queien al damunt dels vehicles i persones i tota una sèrie de despropòsits que demanaven a crits una intervenció del servei d’inspecció del ministeri que té al seu càrrec la seguretat dels treballs i dels treballadors.

És un exemple, un trist exemple, d’una manera de fer. Un trist exemple que el Comú de DA ha exposat tot l’estiu als ulls de propis i estranys. Tant les ciutadanes i els ciutadans de la parròquia com les persones que ens han visitat han pogut comprovar la lleugeresa amb la qual s’estaven –i s’estan encara avui– duent a terme uns treballs al llindar de la via pública, en una cruïlla central d’Andorra la Vella.

Mentrestant Santa Coloma segueix deixada de la mà del Comú.

Vist que l’actual Comú ha decidit embellir a final de mandat part de la parròquia com modificar l’entorn urbà del carrer Bonaventura Riberaygua els hi recordo que  segueix menystenint la reforma de l’Avinguda Meritxell i sobre tot que l’Avinguda Príncep Benlloch i el barri de Ciutat de Valls també existeixen, per no dir subsisteixen, davant la deixadesa comunal.

Per això a Andorra la Vella i Santa Coloma haurien de saber, hem de poder, fer un reagrupament de persones, ciutadanes i ciutadans, que tant si són membres d’un partit polític com si no ho són, vulguin aplegar-se en una plataforma per redreçar el Comú i la parròquia.

Per reestructurar a fons el funcionament del Comú amb una voluntat positiva de millorar l’entorn, sanejar les finances públiques i defensar el bé comú.

La gent d’SDP d’Andorra la Vella i Santa Coloma estem disposats a encarar les properes eleccions comunals amb un projecte compartit amb persones de diverses procedències. Ho volem fer sense cap exclusiva i sense cap posició de partida que sigui excloent.

Ho volem fer pel bé comú.