Si busques resultats diferents, canvia

Autor: DELFÍ ROCA
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 28 de Setembre de 2015

L’anar fent per tirar endavant dels comuns ha de canviar. Quan només s’eixuga deute deixes de banda les inversions necessàries per generar llocs de treball i activitat econòmica. El gran repte de les properes eleccions comunals serà com redreçar el funcionament dels comuns, amb greus problemes estructurals i de funcionament, sense obviar la concertació amb el Consell General i el Govern pel que fa a la revisió de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns i de la Llei qualificada de transferències als comuns.

Parlant clar, a SDP no amagarem el cap sota l’ala davant uns comuns amb unes infraestructures sobredimensionades que s’han d’aprimar i racionalitzar.

Tampoc evitarem encarar una profunda revisió a la baixa de tots els tributs i taxes comunals, adaptant-les a l’època de vaques magres actual. Hem de tornar els comuns a la gent, també en l’àmbit tributari.

Això pot facilitar-ho la constitució de plataformes de redreçament comunal, integrades per persones de diversa índole amb una visió comuna, la d’aconseguir que les ciutadanes i els ciutadans sentin el comú com a propi. Unes plataformes ciutadanes perquè els comuns es tornin a posar drets per així servir millor les persones. Unes plataformes ciutadanes que agreguin la gent que entén que comunal vol dir públic.

A SDP volem resultats diferents, per això no volem fer el mateix de sempre. Aquí rau el moll de l’os de la nostra proposta electoral. Volem que els comuns siguin redreçats amb les valuoses aportacions de persones compromeses amb la comunitat. Volem agregar el màxim de persones i de forces polítiques al voltant d’un objectiu comú: la reestructuració a fons del sistema de funcionament dels comuns, amb programes socials i polítics avançats, no estancats en el passat. Volem progrés, volem un canvi.

Crec que la fórmula de plataformes de redreçament comunal impulsades per persones disposades a servir les persones és l’adequada. Unes plataformes que, a més a més, poden comptar amb el suport de la gent d’SDP.