SDP pregunta al Govern sobre l’actuació en la crisi de la Universitat de les Valls

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 18 de Setembre de 2015

La consellera general de Socialdemocràcia i Progrés Sílvia Bonet va presentar ahir cinc preguntes, que el Govern haurà de respondre per escrit, amb relació a la crisi de la Universitat de les Valls que va acabar amb la revocació de l’oficialitat del màster en odontologia que s’hi impartia.

Segons va informar SDP a través d’un comunicat, la bateria de preguntes parteix, precisament, de la publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), el 19 d’agost, del decret de retirada de l’oficialitat del pla d’estudis.

En aquest sentit, Bonet demana a l’executiu que expliqui quines han estat les motivacions que l’han portat a decidir-se per aquesta opció i per què no ha aplicat el procediment establert en la legislació vigent.

D’altra banda, la consellera general també vol que se li expliqui quines van ser les tasques de supervisió de la universitat que va desenvolupar el ministeri d’Educació durant el curs passat, i quins han estat els resultats i les conclusions obtinguts. Per últim, Bonet també pregunta a l’executiu si ha rebut algun informe de l’Agència Pública sobre la Qualitat de l’Ensenyament Universitari (AQUA) que demanés o aconsellés la revocació del pla d’estudis en odontologia del centre.

La Universitat de les Valls va iniciar les classes el setembre del 2012. Tot i així, aviat van arribar les queixes dels alumnes per la manca d’informació sobre l’homologació del títol. La situació va acabar amb l’obertura d’un expedient el març del 2013. Poc després es van inaugurar les instal·lacions definitives a l’antic hotel Cornella i aviat diversos industrials van presentar una denúncia perquè no havien cobrat la feina. A principi de juny d’enguany la propietat de l’hotel Cornella va fer fora els llogaters.