SDP insta Govern i AREB a “tenir en compte” l’opció de banc cooperatiu

Autor: M.F.
Font: BONDIA
Publicat el: 26 d'Agost de 2015

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que el Govern i l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) “han de tenir en compte” les opcions presentades per convertir Banca Privada d’Andorra (BPA) en un banc cooperatiu, és a dir, l’alternativa que plantegen els impulsors de la iniciativa Raiffeisen.ad. Aquesta és l’opinió expressada pel conseller general d’SDP Víctor Naudi després de la trobada mantinguda amb alguns dels impulsors d’aquesta proposta.

Naudi va qualificar la trobada mantinguda d’“interessant” i va afegir que és una opció a estudiar més en profunditat per avaluar qüestions tècniques i jurídiques. De totes maneres, i a priori, creu que el plantejament és “interessant i en positiu” ja que té “l’avantatge” de garantir la preservació del capital dels clients i també els llocs de treball, segons va assenyalar. “Segurament”, va afegir, és la proposta que hi ha sobre la taula que aporta unes “majors garanties” sobre l’afectació per als clients, accionistes i treballadors.

“Un altre avantatge”, va remarcar, és el “missatge de confiança” en el sistema financer que es dóna de cara a l’exterior i, així, creu que si finalment es tirés endavant una banca cooperativa com la que es planteja seria “positiu” per a la imatge que es tingui des de l’exterior.

Es tracta, en definitiva, d’un seguit de punts que “cal analitzar” i va afegir que ell considera que ara “la pilota és a la teulada de l’AREB i del Govern”. En aquest sentit creu que l’executiu i l’agència estatal “han de dir-hi la seva” i han d’entrar a analitzar aquesta proposta i no “tancar-se en banda en la resolució”. No es pot, va emfasitzar, “tancar la porta” d’entrada a aquesta iniciativa i, per tant, fan una crida que sigui valorada.

“Estem parlant de la plaça financera” i, per tant, “el Govern s’hi ha d’implicar” i, a més a més, des de Socialdemocràcia i Progrés consideren que el “procés ha de ser obert i al màxim de transparent”.

Els impulsors de la proposta ja han mantingut trobades amb Liberals d’Andorra i amb el Partit Socialdemòcrata a més a més de la mantinguda ahir i la voluntat és reunir-se la setmana que ve amb Demòcrates per Andorra per anar plantejant el projecte als diferents actors.