SDP critica la “indefinició absoluta” del contingut de l’edifici The Cloud

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 31 de Juliol de 2015

Socialdemocràcia i Progrés  (SDP) es mostra molt crític amb el projecte de construcció de l’edifici The Cloud, una de les obres emblemàtiques del Govern per a la legislatura. Aquest partit considera que el Govern fa aquest l’edifici saltant-se les regles “de prudència pressupostària” i “de legalitat”, i “sense previsió” de quin serà el seu contingut.

Pel que fa al primer punt, el secretari d’organització de la formació, Joan-Marc Miralles, creu que Andorra Telecom, impulsora del projecte, no es pot permetre una inversió de 30 milions d’euros –“pujarà més”, afirma, entre altres coses per les dificultats del terreny en aquesta zona– perquè els seus ingressos per itinerància aniran disminuint progressivament l’any vinent i el següent. “Es volen gastar els diners que tindrien en caixa per a períodes de vaques magres”, afegeix Miralles. El perill, segons SDP, és que Andorra Telecom no tingui capacitat per fer front a la renovació constant que exigeix el sector tecnològic.

D’altra banda, els socialdemòcrates critiquen especialment que Andorra Telecom es vulgui dedicar al lloguer d’espais del nou edifici, una cosa que segons afirma Miralles no pot fer perquè la mateixa llei que la regula com a societat pública no ho preveu, i a més això significaria una “competència deslleial” per a les empreses immobiliàries que es dediquen a aquesta tasca. “Si tens un monopoli, no et pots ficar allà on no et toca”, va afegir.

El dirigent d’SDP posa també en qüestió que l’edifici The Cloud pugui ser declarat d’interès nacional perquè no es tracta d’un projecte que sigui iniciativa del Govern o dels comuns, sinó d’una societat pública. A més, aquest partit dubta també de la legalitat de la cessió del terreny de l’antiga caserna de bombers que va fer el Govern a Andorra Telecom, ja que “això en tot cas ho hauria de fer el Consell General”.

Miralles destaca, com a aspectes que també porten a sospitar del projecte, el fet que no s’hagi fet públic el conveni de cessió, i que la cessió sigui indefinida i de caràcter gratuït.

Finalment, Miralles critica també que “és un edifici en el qual no sabem què ficarem a dins” i sobre el qual “no hi ha res definit”. Segons el secretari d’organització d’SDP, hi ha una “indefinició absoluta” sobre l’objectiu que persegueix aquesta obra més enllà del que va manifestar el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, que va anunciar que es pretén que vinguin a instal·lar-s’hi grans marques internacionals.

Segons Miralles, el fet que es construeixi un edifici emblemàtic com aquest no significa que hi hagi empreses conegudes que vulguin ocupar els seus espais, sinó que “l’important és el contingut”. “Avui sobren locals a Andorra, com es pot veure a les galeries de Caldea, que també és un edifici emblemàtic però té molts locals buits”, va manifestar el dirigent d’SDP.

Miralles va indicar també que “no estranya” que el Comú d’Andorra la Vella hagi donat suport a aquesta iniciativa, ja que té “el mateix color polític” que el Govern, i destaca les molèsties que suposaran uns treballs per fer una obra d’aquesta envergadura per als veïns i els comerciants de la zona.