L’administració de BPA confia en un “impacte nul” per als clients

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 29 de Juliol de 2015

Els administradors de BPA han confirmat als clients de BPA que s’està treballant perquè el procés de resolució de l’entitat tingui “un impacte nul” per als seus “interessos i drets”. Segons va donar a conèixer ahir la Plataforma d’Afectats BPA –que agrupa clients de l’entitat– en un comunicat de premsa, tot plegat se’ls va donar a conèixer dilluns durant la segona reunió que van mantenir amb els actuals administradors del banc, David Betbesé i Fernando Vázquez.

En el comunicat expliquen que en la reunió van poder constatar que “s’està treballant perquè en breus terminis es pugui produir la regularització parcial i gradual del seu funcionament i l’operativa bancària habitual”. A banda, asseguren que es va abordar l’anàlisi i valoració de la problemàtica concreta de determinats clients i productes, “amb l’asseveració per part dels representants de l’entitat bancària que s’està treballant perquè el resultat del procediment de resolució tingui un impacte nul per als interessos i drets de tots els afectats”.

Pel que fa a la problemàtica concreta de les amortitzacions dels préstecs i crèdits concedits pel banc, “es va assegurar que encara que en l’actualitat els clients que disposen de saldos positius no poden efectuar amortitzacions ni reduccions del límit de crèdit, això no implicarà la seva reclamació judicial, ni dels interessos
de demora que s’hagin generat des de la mesura adoptada”.

SDP I LES CONSEQÜÈNCIES
Els qui també es van referir ahir a la crisi de BPA van ser els dirigents de Socialdemocràcia i Progrés (SDP). I és que consideren que les conseqüències directes i indirectes propiciades per l’afer BPA estan provocant un “refredament de l’economia a escala nacional”.

Aquesta va ser la principal denúncia que el conseller general d’SDP Víctor Naudi va exposar, durant una roda de premsa oferta per explicar les actuacions realitzades pel Govern i per detallar les conseqüències del cas BPA.

Naudi va assegurar que “a causa d’aquest alentiment de l’economia ja hem rebut les primeres queixes des del sector empresarial alertant de retards de pagaments per part de l’administració” i va afegir que “aquesta tardor correm el risc de veure com augmenta el gruix de persones que estan a l’atur”.

Naudi va assegurar que les conseqüències directes i indirectes propiciades per l’afer BPA han originat “una manca de capitalització a escala del conjunt bancari” i un “risc sistèmic” que irremeiablement “minva en gran mesura les possibilitats de sortida que teníem”. En aquest sentit, va afegir que les empreses d’inversió estrangera que “tant ens havien de salvar” només es troben dificultats per obtenir finançament i nombroses traves produïdes per “la inseguretat jurídica que hi ha al país”.