Desmuntant Andorra la Vella

Autor: DELFÍ ROCA
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 20 de Juliol de 2015

Durant les setmanes més importants per l’activitat turística i comercial de l’estiu tindrem la parròquia d’Andorra la Vella potes enlaire a causa d’unes obres que donen una imatge molt negativa que atempta contra els principis que haurien de regir la nostra comunitat. Fem un tomb ràpid per la capital.

Els carrers de Santa Coloma s’han transformat en una mena de gimcana per marejar turistes. Hi han restriccions de trànsit a la Baixada del Molí fins al 23 de juliol. Al carrer Bonaventura Riberaygua es preveuen encara vuit setmanes d’obres.

Hem vist com es rebentava l’avinguda Meritxell a la cruïlla amb el carrer de la Creu Grossa. Però res és comparable amb el súmmum dels improvisadors que han manat iniciar ara les obres de la Rotonda.

Me’n faig creus que s’hagi de posar de potes enlaire el lloc on hi ha l’estàtua de Dalí, l’objecte més fotografiat del país, així com la caseta d’informació turística que més treballa d’Andorra.

Algunes d’aquestes obres arriben anys després que l’equip comunal actual presentés els projectes. Lògic, ja que els membres destacats de DA estan acostumats a fer rodes de premsa per anunciar les seves bones idees per després anar cap a dinar.

Potser que entre totes i tots els enviem aviat al racó de pensar, perquè ni tanquen temes ni executen els projectes anunciats. Només amb la bona idea no n’hi ha prou, i massa vegades ens quedem aquí, amb la idea. Per aquest fet no ens podem permetre més temps un equip comunal, o un consell de ministres, que visqui de les seves idees a les nostres costelles.

Andorra necessita realitats. Fets i no paraules.

Per això la gent d’SDP impulsem les candidatures de redreçament comunal. Són candidatures plurals, formades per persones que pensen en les persones, homes i dones capacitats per construir un projecte de progrés que ens porti més enllà de les idees i de les paraules. Persones amb ganes d’agregar-se a una candidatura que miri pel bé comú i que retorni els comuns als ciutadans. Tant si formen part d’un partit polític com si no, el tret comú de qui estarà a les llistes serà el seu tarannà de progrés, seran persones amb la voluntat d’anar endavant.

El Principat d’Andorra i la seva capital tenen un futur brillant, sempre que no oblidem els errors que hàgim pogut cometre en el passat.