SDP troba que el balanç dels cent primers dies del Govern “no és gens positiu”

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 13 de Juliol de 2015

Socialdemocràcia i Progrés d’An­dorra (SDP) considera que el balanç dels primers cent dies de govern d’Antoni Martí “no és gens positiu”. El president de la formació, Jaume Bartumeu, ho va dir en la seva intervenció davant el consell nacional, que es va reunir dissabte per analitzar l’evolució de les plataformes de redreçament en què es treballa de cara a les eleccions comunals.

“Cap inversió nova, cap gran projecte nou. Molt soroll, molt embolic, molta confusió, molt desconcert”, va afirmar Bartumeu en relació a l’acció de l’executiu en aquest temps. “Tres greus exemples de la mala gestió del Govern dels pitjors” serien el desgavell en la distribució dels euros, la forta rebaixa en la qualificació financera del país i de tres entitats financeres i la inscripció d’Andorra en una llista fosca de països que la Unió Europea considera no cooperadors i practicants de la competència fiscal deslleial.

El líder d’SDP va manifestar que durant aquests pocs més de tres mesos des que es va constituir el nou executiu no hi ha hagut “cap resultat positiu concret”, però sí “molts enganys”.

“En tres mesos ja han perdut els papers dues vegades, responent  als nostres plantejaments responsables, seriosos i també respectuosos amb agres atacs personals”, va indicar Bartumeu.

I és que, segons SDP, el cap de Govern, Antoni Martí, contesta les crítiques polítiques “amb atacs personals” perquè “no suporta que ningú li porti la contrària. I com que no sap argumentar només li queda insultar”.

“Antoni Martí i el seu Govern voldrien fer d’Andorra un monòlit, una mena d’estàtua crispada, paralitzada, escanyolida”, va dir Bartumeu en la seva intervenció.

Enfront d’aquesta concepció dels demòcrates, SDP aposta pel “reforçament democràtic i social de la Constitució, la nostra, la de tothom, perquè és la casa comuna de totes les andorranes i tots els andorrans.

La Constitució que Antoni Martí no va voler votar. La Constitució contra la qual va fer campanya”.

Bartumeu va explicar que l’objectiu és “anar construint una força política capaç de donar sortides concretes a la situació actual, a les preocupacions de la gent”.

“Tenim un ideal socialdemòcrata, i tenim un horitzó: el progrés d’Andorra”, va afegir el president d’SDP.

La intenció de cara a les comunals és crear plataformes que defensin els principis socials dels comuns.