SDP demana al Govern per què no es publiquen les estadístiques de visitants

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 4 de Juny de 2015

Els consellers generals de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) han presentat sis preguntes per a la propera sessió de control al Govern, el dia 11 al Consell General. El conseller general Víctor Naudi ha fet una pregunta sobre la nota verbal adreçada al Govern pel consolat general dels Estats Units el 26 d’agost del 2014 i que feia referència al règim legal andorrà de lluita contra el blanqueig de capitals.

Naudi lamenta en la motivació de la pregunta que el Govern no informés els grups parlamentaris sobre aquesta nota verbal en la passada legislatura. En la segona pregunta el president suplent del grup mixt demana al Govern per què s’han deixat de publicar a la web Estadística.ad les xifres relatives al nombre de visitants des del novembre de l’any passat, amb la qual cosa no es disposa de cap dada oficial sobre aquest aspecte els darrers sis mesos.

Per la seva banda, la consellera d’SDP Sílvia Bonet ha formulat quatre preguntes per a la sessió de dijous vinent. Una fa esment de l’informe de Càritas, que posa en relleu la cronicitat de la pobresa a Andorra,  i demana al Govern quan apujarà el salari mínim fins al 50% del salari mitjà. Bonet s’interessa també, arran de l’informe del raonador del ciutadà que constata un augment de les queixes en qüestions socials, i en concret sobre la CASS,  per saber què farà l’executiu per evitar les disfuncions en les resolucions de la parapública i demana també quan es portarà a terme la comissió d’arbitratge de la CASS.

Una altra pregunta d’aquesta mateixa consellera fa referència al darrer informe sobre els drets humans a Andorra i sol·licita el parer del Govern en tres aspectes que s’hi esmenten, com són el requisit d’anys per accedir a la nacionalitat, la penalització de l’avortament en els tres supòsits de risc i la recomanació de fer una llei de protecció de la infància. Finalment, Bonet vol saber el cost que tindrà l’edifici The Cloud que es vol construir a l’avinguda Meritxell i qui s’encarregarà de finançar-lo.

Sis de les 24 preguntes de la sessió de control del Consell fan referència a l’afer BPA: a la d’SDP se n’hi han d’afegir 2 dels liberals i 3 del Partit Socialdemòcrata (PS). El grup que presenta més preguntes és el liberal, mentre que DA no n’ha fet cap de moment.