Comunicat de premsa relatiu a l’assistència de Jaume Bartumeu al col·loqui “Cap a una veritable Unió econòmica i monetària? Coordinació, solidaritat i convergència”

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Juny de 2015

El president d’SDP ha assistit avui a París a un col·loqui sobre la Unió econòmica i monetàra

Jaume Bartumeu ha estat convidat per la Fondation Jean-Jaurès i el grup de L’Aliança Progressista dels Socialistes & Demòcrates (S&D) del Parlament Europeu a assistir al col·loqui “Cap a una veritable Unió econòmica i monetària? Coordinació, solidaritat i convergència.”

El col·loqui s’ha obert aquest dimecres a les 15.30h a la Sala Victor Hugo de l’Assemblea Nacional, a París.

Aquest col·loqui s’ha desenvolupat en dues taules rodones amb la participació d’economistes i professors universitaris com Jean Pisani-Ferry i André Sapir. També ha intervingut Bernadette Ségol, secretària general de la Confederació Europea dels Sindicats (FES).

Entre els parlamentaris participants es pot esmentar Pierre-Alain Muet, economista i diputat per Lyon, vicepresident de la Comissió de Finances de l’Assemblea Nacional Francesa, Valérie Rabault, diputada pel Tarn-et-Garonne i també vicepresidenta de la Comissió de Finances. Pervenche Berès i Elisa Ferreira, eurodiputades socialistes, han tingut un paper important en el debat.

A les 17h hi ha hagut una interessant intervenció de Michel Sapin, ministre francès de les Finances i els comptes públics, que ha situat la qüestió plantejada entre l’ideal i l’horitzó.

El president del Parlament europeu, Martin Schulz i el president de l’Assemblea Nacional francesa, Claude Bartolone, han fet les conclusions del col·loqui.

L’assistència del president d’SDP a aquest col·loqui li ha permès mantenir diverses converses amb responsables polítics socialdemòcrates i progressistes de França i Itàlia. Així, abans de l’inici del col·loqui, Jaume Bartumeu s’ha trobat amb Jean-Yves Caullet, diputat socialista i bon amic d’Andorra. Recordem que fou un dels negociadors, per part del Copríncep Francès, de la Constitució i després fou, durant quatre anys, el primer representant personal del Copríncep Francès. En aquesta trobada Jaume Bartumeu ha explicat a Jean-Yves Caullet l’actualitat i el desenvolupament de la situació política andorrana.

París, 3 de juny del 2015

(Aquí us podeu descarregar el comunicat en versió pdf)