Un diàleg necessari

Autor: EDITORIAL
Font: BONDIA
Publicat el: 14 d'Abril de 2015

Els accionistes majoritaris de Banca Privada d’An­dorra (BPA) van anunciar ahir, a través del seu lletrat, Jaume Bartumeu, la primera d’un seguit de demandes que sembla que se succeiran arran de la crisi de l’entitat i que poden arribar des de diferents parts i no només des dels accionistes.

La demanda que es va anunciar ahir fa referència a la intervenció per part de l’INAF. Era una mesura que ja es podia esperar, tenint en compte les manifestacions que a través d’alguns comunicats han fet aquests socis majoritaris.

Novament, i com ja havien fet anteriorment, s’ha palesat el seu malestar pel fet que tant des de l’executiu com des de l’INAF sembla que se’ls ha deixat de banda en tot aquest procés i el diàleg no ha estat el que hauria d’haver estat.

No en va cal no oblidar que encara són els propietaris i que en el moment de fer la intervenció i ser apartats del consell d’administració havien de ser degudament informats dels diferents passos que s’havien pres i dels que es prendrien.

Bartumeu va destacar ahir una “sobreactuació institucional” en uns afers que ja estaven judicialitzats, la qual cosa podria haver contribuït a agreujar la crisi que s’ha generat no només per a l’entitat sinó per l’alarma social que s’ha creat. Aquesta serà una qüestió que s’haurà de veure amb perspectiva.