Naudi creu que el seu missatge ha arribat a l’electorat perquè “mirem cap al futur i no ens estanquem en el passat”

Autor: M. M.
Font: DIARI ARA
Publicat el: 27 de Febrer de 2015

El candidat a cap de Govern per SDP, Víctor Naudi, creu que el missatge de la seva formació ha arribat a l’electorat perquè miren cap al futur i no s’estanquen en el passat, i perquè la seva manera de fer política està lluny de les formes del govern sortint “sense complir els compromisos, sense projecte”.

Així ho ha manifestat en el decurs de la reunió de poble celebrada aquest dijous a Andorra la Vella. Víctor Naudi ha ressaltat que les seves propostes estan lluny del ”sectarisme i la radicalitat” en al·lusió als qui fins fa poc eren els els seus companys de viatge, els socialdemòcrates.

Més contundent ha estat el membre de la candidatura nacional, Jaume Bartumeu, el primer en intervenir, i que ha recordat que no han volgut fer un programa “amb estridències” perquè “ja ho fan uns altres des de l’extrema esquerra”. Bartumeu ha marcat distàncies amb els socialdemòcrates titllant­los de “socialisme tronat que només es complau en la queixa” mentre que ha recordat que SDP ha treballat al Consell per ajudar la població fent esmenes a lleis com la de la CASS o la sociosanitària.

De fet, a les crides del vot útil que s’han sentit des d’altres partits, Bartumeu ha respost que s’ha de fer un vot responsable i no un vot inútil, referint­se a “aquells que protesten per tot”.

L’acte, que ha comptat amb diversos membres de les candidatures territorials i de la nacional, ha continuat amb la intervenció del número dos d’Andorra la Vella, Àngel Dalmau, ja que el número 1, Delfí Roca estava participant al debat de RTVA i ha intervingut a través d’un vídeo.

Dalmau ha fet èmfasi en la importància de treballar propostes encarades a les persones i n’ha destacat especialment les culturals, encaminades a potenciar i ajudar els artistes del país o a fer modificacions a la Llei del patrimoni per fer retrocedir els límits dels entorns de protecció, entre d’altres.

El número 3 de la llista nacional, Joan Marc Miralles, ha estat el següent en intervenir, per ressaltar que el discurs d’SDP ha anat guanyant força a mesura que avançava la campanya i ha afegit que sigui quin sigui el resultat, l’objectiu de “fer córrer les idees” s’haurà aconseguit.

Miralles ha posat èmfasi en la necessitat de retenir el talent del país, de fer que es converteixi en un lloc interessant per als joves i impulsar mesures que potenciïn el consum intern per fer créixer l’economia.

Un creixement de l’economia que el candidat Víctor Naudi, que ha clos l’acte, considera bàsic per recuperar la confiança de la població i per això ha insistit en la necessitat d’establir un pacte amb empreses i sindicats per desenvolupar l’economia. Naudi ha qualificat la campanya d’intensa i ha considerat que el seu missatge ha estat ben rebut perquè s’ha diferenciat del del les altres formacions.

En aquest sentit, ha assenyalat que DA s’ha dedicat a fer “més balanç del que no han fet amb justificacions” i no amb propostes; que els Liberals “volen tornar enrere” i que “volen retrobar l’esperit del 92”; i que la coalició d’esquerres “esquerra unida” vol anar cap a l’esperit del 2008 de la Llei de la CASS.