SDP aposta per fer créixer els assalariats i els sous en lloc d’apujar les cotitzacions a la CASS

Autor: M. M.
Font: DIARI ARA
Publicat el: 26 de Febrer de 2015

Socialdemocràcia i Progrés creu que cal treballar per fer créixer el nombre d’assalariats i el salari mínim, i d’aquesta manera evitar apujar les cotitzacions a la CASS. Així ho ha explicat aquest dimecres la candidata nacional Sílvia Bonet, acompanyada del candidat a cap de Govern, Víctor Naudi.

Bonet ha indicat, davant l’edifici de la CASS, que cal revisar la Llei de la CASS per corregir drets que creuen que es van perdre amb la revisió del 2014, com per exemple, que el dret de baixa es pugui obtenir a partir del 25 dies i no als tres mesos. Sílvia Bonet ha assenyalat que proposen la modificació i no la derogació de la llei perquè hi ha temes que s’han corregit amb la revisió de l’any passat amb què ja hi estan d’acord.

De tota manera, la candidata ha insistit que cal ser vigilants amb el tema de la CASS perquè hi ha en joc les pensions, tot i que ha recordat que hi ha un fons de pensió d’uns 1.000 milions d’euros que asseguren la seva viabilitat durant els propers anys. Bonet ha indicat que creuen més en la reactivació econòmica i l’augment de sous per intentar fer­la sostenible “abans que més pressió fiscal augmentant les cotitzacions que generaran més problemes”.

En aquest sentit, SDP creu que si augmenten els assalariats, també hi haurà més persones per cobrir les pensions de jubilació. Per tot plegat, SDP considera que s’ha de treballar amb el pacte per a la reactivació econòmica i el sistema sanitari, ja que les pensions estan “garantides sempre” i el que s’ha d’aconseguir és que l’Estat no tingui aquesta càrrega si es pot solucionar a través d’un augment dels assalariats.

D’altra banda, Bonet ha explicat que el seu programa proposa la regulació del testament vital i ultimes voluntats, perquè creue que cal començar a afrontar aquest tema i obrir­lo al debat.