Llibertat de vot a les parròquies sense llista

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 25 de Febrer de 2015

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha decidit no donar cap directriu als electors de la Massana i Canillo, parròquies on no presenten llistes territorials, que optin per aquesta formació a la llista nacional. “No podem, ni volem influir sobre la decisió d’una altra persona en les territorials on no presentem llista”, va indicar el candidat a cap de Govern, Víctor Naudi, que hi va afegir que a la Massana i Canillo només demanaran el vot per a la llista nacional.

Una decisió que argumenten en el fet que “el que no volem de cap de les maneres és que hi hagi majories absolutes, que cadascú voti a qui cregui oportú”. Naudi va fer aquestes declaracions minuts abans d’encetar una nova reunió de poble, en aquest cas a la Massana.

Una trobada que va aplegar una vintena de persones, la majoria militants de la formació. Jaume Bartumeu –el catorzè de la llista és l’encarregat d’obrir totes les reunions de poble d’SDP– no es va estar de car – regar contra el director general de la Ràdio i Televisió d’Andorra, Xavier Mujal, després que el cap de la llista de DA a la capital, Jordi Cinca, declinés anar al debat amb la resta de primers candidats territorials que es va fer ahir a la ràdio pública, ocupant el seu lloc Rosa Ferrer, segona candidata dels demòcrates.

Segons Bartumeu, el director sabia que no assistiria al debat des de la nit de dilluns i no ho va comunicar a la resta de partits. “Al Govern se li deu haver anat la mà de la pressió i ha perdut l’oportunitat de ser independent.”

Respecte a la intervenció de Naudi, el candidat va tornar a criticar la inexistència de projecte de DA, el retorn al passat dels liberals i el radicalisme del PS.