SDP acusa Martí de fer política “personal” només per “sortir a la foto”

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 24 de Febrer de 2015

Socialdemocràcia i Progrés va endurir ahir el seu discurs contra Toni Martí i el Govern de Demòcrates per Andorra. Durant la seva intervenció en la reunió de poble que va fer la formació a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany, el candidat a cap de Govern d’SDP, Víctor Naudi, es va mostrar molt crític amb l’anunci d’acord per tirar endavant la nova estació d’autobusos a Andorra la Vella i va criticar les maneres de l’actual cap de Govern.

“Toni Martí es dedica a fer política personal per sortir a la foto, però no presenta cap programa concret”, va etzibar el número 1 de la llista nacional. “Toni Martí vol tornar i fa por”, va continuar, per sentenciar amb “l’únic que ofereix és la baralla diària amb els seus antics companys de viatge el 2011, els liberals”.

Naudi també es va mostrar molest amb la visita del cap de Govern al primer ministre francès, Manuel Valls, i l’anunci d’un acord per intentar aconseguir que empresaris francesos s’instal·lin al país.

“Ja està bé que hi hagi acord, però fer-ho en campanya no és ètic”, va assegurar. El número 14 de la llista nacional, Jaume Bartumeu, tampoc no va perdre l’ocasió per qüestionar les maneres de fer de Martí i el seu executiu.

En el discurs que va oferir per obrir la reunió de poble, el blanc de les seves crítiques va ser la posada en circulació dels euros. “Ha estat l’últim espectacle del Govern sortint, afavorint l’especulació, i hem tornat a ser la riota d’Europa”, va remarcar.

Malgrat que el candidat de DA es va emportar la part grossa, Víctor Naudi ahir també va repartir entre els antics companys del PS. “És llastimós el discurs de qui creu tenir l’exclusivitat del progressisme”,va afirmar, afegint que “ser progressista vol dir primer de tot ser tolerant”.

En aquest sentit, va atacar les propostes del PS d’augmentar la pressió fiscal o les cotitzacions, asseverant que demostren “desconeixement de la realitat i del que necessita el país” i que estan fetes per persones “assegudes en una cadira amb càrrecs molt ben retribuïts per a tota la vida”.

Naudí va insistir en la voluntat de la formació d’ajudar sobretot els petits i mitjans empresaris “perquè si no es podran fer poques millores socials”.

La reunió va servir, un dia més, per exposar els pilars bàsics del programa d’SDP, defensant l’acord d’associació amb la Unió Europea com una oportunitat per rellançar l’economia del Principat.

També van prendre la paraula els números 1 i 2 de la candidatura territorial, Alba Álvarez i Nazih Raad. La primera va assegurar que si arriben al Govern oferiran un executiu més proper als ciutadans i que es posaran mitjans per lluitar contra l’intrusisme. Raad, de la seva banda, va criticar la flexibilitat horària dels comerços, que va exposar que fa difícil conciliar vida laboral i familiar, i va prometre deduccions fiscals per la contractació de joves, aturats de llarga durada i gent de més de 50 anys.

Naudi alerta que la policia “no està al dia” per la manca d’inversió en material

El cap de llista d’SDP, Víctor Naudi, va lamentar que, al seu entendre, la policia “no està al dia” pel que fa al material necessari per exercir de forma correcta les seves funcions.

Així ho va apuntar després de mantenir una trobada amb treballadors del cos, durant la qual van poder copsar “el sentiment de cansament i de sentir-se estigmatitzat” causats per la forma de governar de Toni Martí.

Naudi va posar en relleu que, durant la reunió, la manca de material va ser un dels temes que van posar damunt la taula els policies. “S’han fet inversions que no eren necessàries i, en canvi, el cos dista molt d’estar al dia.”

Es tracta, a l’entendre del cap de llista nacional d’SDP, d’una situació preocupant perquè “un cos com aquest ho ha d’estar si volem que sigui una garantia de seguretat”.

Més enllà d’aquesta queixa, el tema estrella de la trobada va ser,una vegada més, la reforma dels complements de jubilació dels funcionaris, un canvi del qual, va denunciar el candidat d’SDP, “se senten molt perjudicats”, ja que “ja feien aportacions des de fa anys i en canvi ara han vist com se’ls retallaven drets adquirits per una llei genèrica”.

Naudi va explicar que la proposta de la formació és “deixar de banda la llei de les pensions i reprendre les negociacions d’acord amb els 33 acords sobre la funció pública que es van assolir quan estàvem al Govern”. En definitiva, fer una nova legislació “tenint en compte la policia”.