SDP es compromet a elaborar una llei de Bombers i encabir-la en una nova llei de la Funció Pública

Autor: G. LL. T.
Font: DIARI ARA
Publicat el: 23 de Febrer de 2015

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) es compromet a modificar la Llei de la Funció Pública i a encabir-hi una nova llei de Bombers. Així ho han explicat avui al vespre el candidat a cap de Govern de la formació, Víctor Naudi i el número catorze de la llista nacional, Jaume Bartumeu, durant una reunió mantinguda amb membres del cos a la mateixa caserna de Bombers de Santa Coloma.

Naudi ha assegurat que cal dotarse d’una llei de Bombers, que reguli, entre d’altres coses, la carrera professional i les especialitats del cos.

Des d’SDP també es vol que les atribucions dels Bombers “estiguin molt definides” en una llei, ja que, actualment, les tasques s’estan fent “via reglament”.

Un cop fet aquest text, Naudi assegura que caldrà modificar la Llei de la Funció Pública, per tal que s’hi pugui encaixar la nova legislació del cos. El motiu és que la llei marc de la Funció Pública “no contempla, dins dels seus paràmetres, les especificats” dels Bombers.

De fet, el candidat d’SDP ha confirmat que, quan ell va ser ministre d’Interior, durant el govern de Jaume Bartumeu, ja es va elaborar una llei de Bombers, però que no es va poder aprovar perquè “xocava” amb la de la Funció Pública.

Per a Naudi aquesta nova llei de Bombers també haurà de regular algunes noves atribucions que podria fer el cos en el futur.

Com a exemple, ha posat el fet que els Bombers puguin fer “el seguiment i el control industrial, per tal de descarregar altres cossos de l’Administració”.

SDP es compromet a derogar la Llei de complements de jubilació SDP també ha assegurat que derogarà la Llei de complements de jubilació dels funcionaris.

En cas que la seva formació estigui en disposició de governar, Naudi s’ha compromès a “assolir un pacte ampli amb les forces del Consell i amb el cos funcionarial” per tal de “reprendre el diàleg”.

La formació proposa partir dels 33 acords als quals va arribar el govern de Jaume Bartumeu amb els funcionaris els anys 2010 i 2011.

Naudi ha afegit que la Llei dels complements de jubilació, “a banda de ser difícilment aplicable com a un mateix patró per a tots els cossos, trepitja totes les lleis qualificades que teníem fins ara, sobretot les dels cossos especials”.

Naudi ha conclòs que el cos de Bombers “ha sortit doblement castigat”, tant pel nou sistema de jubilacions com “pel fet que no disposen d’una llei específica que reguli la seva professió, i estan funcionant per reglament”.

Un cop exposades les seves propostes, els representants d’SDP han escoltat les queixes i propostes de la desena de representants del cos de Bombers que han assistit a la trobada.