Naudi encapçala la llista d’SDP, que tanca Bartumeu en el lloc 14

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 19 de Gener de 2015

Al llarg d’aquesta setmana, i fins dijous, les travesses sobre els noms dels candidats de les diferents formacions seran constants. Ahir, però, Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) va anunciar els noms de les persones que integraran la llista nacional i cinc llistes territorials a les pròximes eleccions generals, a l’espera de confirmar només tres noms, entre els quals els de la llista d’Encamp.

D’aquesta manera, va confirmar que el cap de llista serà Víctor Naudi i Jaume Bartumeu va anunciar que fa una “pausa” en la seva presència al Consell General i per això figura en el lloc 14 de la llista nacional.

També seran presents amb llistes territorials a Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Ordino, Sant Julià de Lòria i Encamp. Les llistes es van acabar de perfilar en el consell nacional que la formació va celebrar dissabte i es van anunciar ahir en roda de premsa.

Bartumeu va remarcar que han volgut treballar, primer, en el projecte, per posteriorment elaborar el programa i, a l’últim, escollir les persones que integren les diferents llistes.

Segons Bartumeu, el cap de llista és una persona “amb capacitat, preparació” i “experiència suficient” per liderar el projecte i, pel que fa a les persones que integren la resta de la llista nacional i les territorials, va remarcar que s’ha optat per combinar experiència i joventut i va insistir en les “cares noves”, persones que s’allunyen de la “política encarcarada”, “tradicional”, segons Bartumeu.

Les llistes

Així, acompanyen Naudi Sílvia Bonet, Joan Marc Miralles, Sandra Cano, Olga Reyes, Martí Bayona, Maria Antònia Sanchiz, Artur Arcalís, Victòria Broton, Jordi Torres Ruiz, en l’onzè lloc una persona de la Massana de la qual encara falta la confirmació, Christian Lamouroux, Daniel Pérez i Jaume Bartumeu.

Pel que fa a la territorial d’Ordino, els candidats seran Felip Gallardo i Joan Abella; a Andorra la Vella, Delfí Roca i Àngel Dalmau; a Sant Julià de Lòria, Jordi Lorente i Josep Lluís Donsión; a Escaldes-Engordany, Alba Álvarez i Nazih Raad, i a Encamp els noms encara s’han d’acabar de concretar tot i que ja es tenen definits.

Naudi va destacar que encapçalar la llista nacional per a ell és “un repte” i que ha acceptat perquè creu “en el país i en el nostre projecte”, i no va amagar que li hauria agradat que Bartumeu hagués acceptat liderar la candidatura tot i que va afegir que considera que el tindran “al costat” com a “bon company i bon assessor”.

I és que, en aquest sentit, Bartumeu va reiterar que “ni em retiro ni em jubilo” i que el fet que hagi demanat una “pausa” no s’ha de llegir com que “vulgui saltar del vaixell” ja que continuarà al consell nacional d’SDP i fent feina a la formació.

D’aquesta manera, Bartumeu va afegir també que “és bo” que una formació com SDP, que “té un equip preparat”, pugui donar pas a altres companys.

Naudi va posar en relleu que un dels principals reptes és que no hi hagi una majoria absoluta i tenir la màxima representació al Consell per poder defensar les idees “progressistes”.

Va remarcar, entre altres aspectes, que cal redreçar l’economia del país, lluitar per l’Estat del benestar (donant oportunitats als joves i garantint les pensions per a la gent gran) i l’acostament a la Unió Europea, a més que hi hagi una seguretat jurídica per fomentar l’obertura econòmica.

Sobre el fet que Miquel Alís hagi decidit anar amb els Liberals, Bartumeu va reiterar que van quedar “sorpresos per una decisió políticament difícil d’explicar” i que s’ha anat a buscar persones, tant a Encamp com a Escaldes i Ordino, que suposin un “rellançament”.