Petició a SDP per portar la Llei de pensions al Constitucional

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 12 de Novembre de 2014

SDP també dubta de si el text s’adequa a la Carta Magna i ha encarregat un informe per desvelar els dubtes, tot i així, es manté prudent davant la petició dels sindicats.

Representants de la plataforma de la funció pública van reunir-se ahir amb el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, i el president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi. Durant la trobada van fer arribar la demanda perquè estudiïn la presentació d’un recurs de constitucionalitat a la Llei de regulació i creació del fons de pensions, acció per a la qual necessitarien també el suport del grup socialdemòcrata, al qual també es farà arribar la petició.

“Ens sentim desemparats i així els ho hem dit”, va apuntar un dels portaveus de la plataforma, Gabriel Ubach, que va recordar que “el PS ja ens va dir que no veia cap problema per fer aquesta acció”. A banda d’això, va recordar que “continuem treballant amb els nostres advocats” a l’hora de valorar altres opcions.

Des d’SDP, es va optar per la prudència. Naudi va explicar que, d’una banda, s’està en espera d’un informe jurídic sobre el text encarregat a experts de Barcelona. De l’altra, va recordar que els sindicats han reclamat als Coprínceps que plantegin una qüestió de constitucionalitat i, per tant, “hem d’esperar quin és el seu parer i no podem iniciar una acció paral·lela”.

Tot i aquesta prudència, des d’SDP es va recordar la posició que el grup parlamentari mixt, del qual dos dels seus membres pertanyen a la plataforma, va mantenir amb la llei al parlament. Des d’un primer moment es va expressar l’oposició al text i, en la votació definitiva, el suport va ser negatiu.

RESPOSTA DEL COPRÍNCEP GAL ALS FUNCIONARIS

Els representants de la plataforma sindical de funcionaris ja tenen les dues cartes d’acusament de la petició formulada als Coprínceps perquè sotmetin la Llei de les pensions dels treballadors públics a una qüestió de constitucionalitat. Si dilluns van rebre la de Joan-Enric Vives, ahir va ser el torn de la de François Hollande.

A la missiva, que està signada per la representant personal del Copríncep francès, Sylvie Hubac, es deixa clar que la llei “serà sotmesa a la signatura per a la seva promulgació” per part del cap d’Estat, però s’assegura que abans el text “s’examinarà com fa falta per comprovar la seva conformitat amb la Constitució”.