Bartumeu: «La justícia està en mans d’una empresa de Navarra»

Autor: JOAN RAMON BAIGES
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 23 d'Octubre de 2014

El president del Grup Parlamentari Mixt i membre d’SDP va ser ahir especialment crític amb al ministre de Justícia, Xavier Espot, i el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall.

El membre de l’oposició va arremetre contra Casadevall per haver posat en mans de Tracasa el sistema informàtic de gestió processal d’assumptes judicials (Avantius).

Bartumeu va posar sobre la taula molts dubtes i interrogants, encara que va preferir no manifestar la seva impressió.

El veterà polític es va mostrar conforme en informatitzar els arxius judicials, però es va qualificar d’«atabalat pel que hem anat coneixent dels canvis informàtics i perquè en dos anys s’han fet saltar pels aires alguns principis constitucionals».

Bartumeu va posar en dubte el procés d’adjudicació «en el qual s’han discriminat les empreses andorranes».

Va acusar Casadevall de gastar molts diners i molt temps i va mostrar-se molt indignat amb el procés públic d’adjudicació: «El 2013 es va declarar un concurs públic internacional, i malgrat que es van presentar empreses va ser declarat desert. Hi ha alguna cosa poc clara», va definir.

És més, va dir que Tracasa no està «adaptada a aquestes mena de feina», i que la dependència de la justícia andorrana serà total durant els més de tres anys signats de manteniment: «Disposa de tots els expedients judicials d’Andorra»,

Poca confidencialitat / També va considerar que l’acord de confidencialitat «no em sembla suficient», i va lamentar profundament que «aquesta adjudicació unilateral que ha marginat les empreses andorranes. Si algú ha de ser curós és precisament el CSJ».