SDP acusa Camp de fer política turística “a cop de talonari” sense resultats

Autor: D. M.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 7 d'Octubre de 2014

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va atacar ahir amb duresa la política turística del govern demòcrata.

Fent l’anàlisi dels resultats d’arribada de visitants d’aquest estiu, el president de la formació, Víctor Naudi, i el membre del consell nacional Joan-Marc Miralles van posar de manifest que no s’han acomplert les expectatives d’augment de visitants fixades i que, al contrari, han baixat respecte del 2013 i “a l’agost hem batut un rècord negatiu històric”.

Víctor Naudi va acusar el ministre Francesc Camp de “fer política a cop de talonari” i de promoure “el turisme low-cost, de rebaixes”, tot assegurant que el gabinet socialdemòcrata que liderava Jaume Bartumeu, “sense pressupost, vam tirar endavant accions més imaginatives”.

Miralles va recordar que la previsió del ministeri de Turisme era augmentar els turistes un 3%. A falta del que pugui succeir al setembre, el polític va assenyalar que, segons les xifres publicades per Estadística, l’acumulat del juny, juliol i l’agost suma 598.112 turistes i certifica una caiguda del 4,4%. A més, va carregar contra els mals resultats d’un visitant que ara es considera clau, el francès.

“Estem gairebé un 12% per sota”, va apuntar. “No estem en la bona línia pel que fa a promoció turística. L’agost, que és el mes de l’any amb més visitants, hem batut un rècord negatiu històric”, va palesar. La davallada respecte del 2013 ha estat del 6%.

Miralles també va acusar Camp d’interpretar les xifres del Cirque du Soleil “de la manera que li és més favorable políticament”. Per SDP, l’anàlisi de Turisme parteix de la base que els visitants que han vist l’espectacle no haurien vingut a Andorra si no fos pel circ i la consideren “equivocada” perquè, si fos així, la caiguda de visitants seria excessivament elevada, de prop del 30% al juliol.

SDP no creu en l’efecte Cirque: “No sembla pas que valgui la pena” invertir en els canadencs, van dir.