SDP aposta per buscar suport per créixer i consolidar-se a Sant Julià

Autor: JORDI SALAZAR
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 20 de Setembre de 2014

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) al comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, assegura que el partit tornarà a presentar-se a les properes eleccions comunals, si bé va apostar per buscar noves aliances per tal que la formació s’enforteixi a la parròquia. Suport, va concretar, que més enllà de l’àmbit estrictament polític, hauria de venir per part de ciutadans descontents amb la gestió de l’equip de Montserrat Gil.

En una entrevista a l’emissora COPE Andorra-AD Ràdio, Roig va afirmar que “d’una manera o altra, SDP hi serà”, tot i que, hi va afegir, “si volem realment sortir d’aquesta espiral negativa en la qual ens ha posat Unió Laurediana al llarg dels últims mandats, i molt especialment en aquest dar­rer, ho hem de fer des d’un plantejament molt plural”. Des d’aquest punt de vista, el representant d’SDP a la corporació laurediana va indicar que el partit “és encara jove, està en creixement, i pot aportar el que pot aportar”, de manera que “cal cercar posicions més àmplies, preveure que s’hi puguin afegir altres persones que tinguin un projecte compartit de país i de parròquia”.

Roig va insistir en el fet que aquesta redefinició del partit “no s’haurà de fer dins el grupuscle de les quatre persones que formem part de Socialdemocràcia i Progrés, sinó des d’un plantejament més ampli”. En cap cas el polític lauredià va apuntar, però, la possibilitat d’una aliança amb el Partit Socialdemòcrata. “El que busquem són persones que realment siguin conscients que no podem seguir en la situació a la qual ens ha dut UL en aquest mandat”, va indicar. Una situació que va definir com a “molt perillosa”, perquè “les xifres canten per si mateixes”.

La gestió de camprabassa
D’aquesta manera, el conseller de l’oposició va subratllar que “l’endeutament des de l’inici del mandat s’ha engreixat en 6,5 milions d’euros”, recordant que la major part d’aquesta xifra correspon a “les bestretes que s’han anat atorgant a la societat de Camprabassa per fer front a les despeses de funcionament de Naturlandia”. Roig va lamentar, d’una banda, que aquesta qüestió sigui “una pedra que comença a ser insuportable per a la butxaca de les finances comunals” i, de l’altra, la manca d’informació per part de l’equip de govern, que ha motivat que el conseller hagi dut la corporació a la Batllia.

“Per la via oficial, del meu comú, no m’assabento de les coses”, va explicar, agregant que, per exemple, el comú no li ha comunicat encara què vol fer amb la reserva de sòl projectada en un terreny al bell mig del bosc de la Rabassa, que és de titularitat pública. “Per què es fa aquesta reserva?”, es va preguntar. “Si no ens donen cap justificació, hi haurem de votar en contra”, va avançar.

ROIG CRITICA QUE LES POLÍTIQUES DE TURISME NOMÉS ES CONCENTRIN A LA CAPITAL

“El comú hauria de ser més reivindicatiu davant la política turística del Govern, que només es concentra a Andorra la Vella.” Amb aquestes paraules va denunciar el conseller d’SDP a Sant Julià de Lòria, Josep Roig, el fet que, al seu entendre, els atractius de la parròquia no es promoguin suficientment per part de l’executiu, fet que ha desembocat en una situació crítica per al comerç local. Tot i admetre que “el degoteig en el tancament d’establiments respon a una situació conjuntural desfavorable, de crisi econòmica”, Roig va lamentar que el Govern no tingui en compte “els que vivim a la perifèria, fora de les parròquies centrals, que també necessitem atraure visitants”.

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés hi va afegir que “si a Sant Julià hem de basar la política turística en Naturlandia, anem ben servits”, ja que, va recordar, el complex d’oci de la Rabassa “es troba a divuit quilòmetres de la vila”. Roig va apuntar que els mateixos empresaris de la parròquia “han denunciat aquest fet en reiterades ocasions”.