El grup mixt discrepa en punts de la Llei de la justícia

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 25 de Juliol de 2014

El Consell va aprovar amb els vots dels grups demòcrata i socialdemòcrata tres importants projectes de llei relatius a la justícia.

Es tracta dels projectes de llei de modificació de la Llei transitòria de procediments judicials, la Llei qualificada de la justícia i el Codi de procediment penal. El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, va manifestar que hi ha alguns aspectes inconstitucionals al text, com el fet que no es respecti el nomenament del jutge determinat per llei o bé la inamobilitat de batlles i magistrats. Aquesta llei preveu la creació de batlles suplents i de reforç, així com de batlles substituts. Bartumeu va criticar especialment que tot i que la Constitució estableix clarament que la durada del mandat de batlles i magistrats és de sis anys, el text que no ho detalla.

El ministre de Justícia i Interior va explicar que són tres textos que suposen la “culminació” del procés de modernització de la justícia que s’ha engegat i que, entre altres qüestions, es compleix “una assignatura pendent” com és la regulació de la carrera judicial. A més, es reforça el paper del Consell Superior de la Justícia, que a partir d’ara tindrà plena autonomia financera.