El grup mixt vol una pròrroga a la presentació d’esmenes de la llei de jubilacions

Autor:
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 16 de Juliol de 2014

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va trametre ahir a Sindicatura la sol·licitud d’una pròrroga a la presentació d’esmenes del projecte de llei del nou model de pensions de la funció pública.

El període d’esmenes del projecte, tramitat per la via d’urgència, finalitza demà. Bartumeu justifica la demanda de pròrroga pel fet que “el conjunt del projecte té una vinculació directa amb l’àmbit del Títol I de la Constitució, que fa referència a la no retroactivitat de les disposicions restrictives de drets individuals o que comporti un efecte desfavorable”.

Per això, afegeix Bartumeu, “el nostre grup parlamentari necessitarà com a mínim la resta del mes de juliol i tot el mes d’agost per poder analitzar amb l’atenció adequada i l’assessorament escaient el projecte de llei”. La demanda d’una pròrroga és, així, “no inferior a quaranta-cinc dies”.

En un comunicat annex, el grup parlamentari posa de manifest que la reforma de l’administració “s’hauria d’encarar en el marc d’un ampli pacte d’Estat”, i recorda que Bartumeu des del 2009 que es pronuncia sobre la necessitat de dur a terme la revisió del model d’administració pública. Per a la formació, aquesta reforma ha d’aconseguir “defugir els atacs sistemàtics de desprestigi contra els funcionaris i garantir el restabliment dels valors de competència, exigència i servei públic”.