SDP demana una pròrroga a la llei dels funcionaris

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 16 de Juliol de 2014

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha demanat una pròrroga del termini d’esmenes al projecte de llei del pla de pensions dels funcionaris.

Socialdemocràcia i Progrés assenyala que han adreçat una carta al síndic general, Vicenç Mateu, exposant que el text té una vinculació directa amb el títol primer de la Constitució i que això exigeix una atenció i assessoraments adequats que requereixen com a mínim els mesos de juliol i agost per treballar-hi.

Tal com ja va anunciar Bartumeu en una roda de premsa, ha fet aquesta demanda després que s’entrés el text amb tràmit d’urgència, i ha demanat una pròrroga de 45 dies. El grup mixt argumenta que el projecte de llei fa referència a la no retroactivitat de les disposicions restrictives de drets individuals o que comportin un efecte desfavorable que recull la Constitució.

D’altra banda, SDP opina que la reforma de l’administració pública s’hauria d’encarar en el marc d’un ampli pacte d’Estat, i que hauria de permetre «defugir dels atacs sistemàtics de desprestigi contra els funcionaris».