Arreglar-se des de la política el d’un mateix

Autor: DELFÍ ROCA
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 7 de Juliol de 2014

El debat d’orientació política ha estat el tret de sortida de la precampanya electoral. A partir d’ara totes les decisions, els moviments, les declaracions fetes en l’àmbit polític, s’analitzaran en clau electoral.

D’una banda tindrem els polítics professionals, nerviosos perquè la cadira que ocupen és el seu lloc de treball i si la perden aniran a l’atur. Són els fidels titelles de les forces econòmiques, les que creien que el poder seria seu eternament i que ara el veuen perillar.

La seva actitud política vindrà determinada per una estratègia electoral i no per la fidelitat a una doctrina.

De l’altra, hi ha aquells que hipòcritament reclamen més democràcia, quan en realitat només anhelen una de les cadires de polític professional. Sense conviccions socials profundes entenen la política com un camp on el més important és el màrqueting electoral i la política electoralista, apalancant-se en la cura de la pròpia imatge per propulsar-se al capdavant, en detriment dels que tenen al costat donant suport a un projecte polític.

Això ens dibuixa un panorama polític estèril en avenços d’interès general, més enllà dels processos endegats, que segueixen calendaris establerts anteriorment, com ara l’acostament d’Andorra a Europa.

El que ens espera fins a les eleccions, tant al Govern com al Consell General, són iniciatives encaminades a arreglar-se el que és seu per part d’algunes persones que creuen tindre un major compromís amb els poderosos que els han posat on són, que no pas amb les ciutadanes i els ciutadans que els van votar. Darrerament n’han sortit a la llum alguns exemples.

A la resta, als que ens dediquem a la política en pro de l’interès general, només ens cal esperar més del de sempre. Guerra bruta, mal tracte mediàtic, etiquetes grolleres, crítiques amb arguments fal·laços o directament sense uns arguments de fons que es poguessin respondre amb criteri.

El que segur passarà, vista la grolleria emprada anteriorment, és que ens atacaran. Perquè ells sí que ens perceben, cada cop més, com una bona opció electoral.