El sou del director de projectes de Naturlàndia puja a 4.000 € al mes

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 26 de Juny de 2014

Després que el conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) al Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, presentés un recurs d’alçada al Govern davant el silenci a les reiterades sol·licituds d’informació, la majoria ha mogut fitxa.

 

Almenys parcialment, tal com va exposar Roig, ja que el document rebut només fa referència a la relació entre Naturlàndia i la consultora T3 Think Tank. D’aquest es desprèn que Camprabassa va satisfer 31.000 euros a aquesta empresa per a tres treballs encaminats a “disposar d’un pla estratègic” que la transformi en un parc de referència i que permeti “a mitjà termini” créixer en visitants i despesa mitjana per garantir-ne la viabilitat econòmica. Així mateix es confirma que un dels propietaris de la consultora, Enric Ordóñez, actua com a director de projectes de l’ecoparc, feina per la qual rep 4.000 euros mensuals.

En concret, T3 Think Tank va elaborar una anàlisi i auditoria de Naturlàndia referent a l’organització i gestió de la societat, la situació econòmico-financera i els recursos humans; un pla estratègic del 2012 al 2015 (que preveu accions a realitzar i objectius econòmics), i un pla de xoc (amb mesures comunicatives i de gestió). Roig va expressar el seu temor que els treballs d’auditoria haguessin pogut influir en l’acomiadament de l’anterior auditora.

També va criticar la interinitat dels directors de Naturlàndia des que es va crear, així com el fet que hi hagi quatre càrrecs directius per una empresa que no té més de 80 treballadors. A més va afegir que no correspondria al sou ni a les necessitats que viu el parc el fet que Ordóñez no es trobi físicament a la Rabassa, un fet que caldria confirmar.

Sobre l’impacte que han tingut les mesures implantades per T3 Think Tank, va destacar que l’única evolució que s’ha observat des del 2012 és negativa (així ho demostren els comptes). També els comerciants coincideixen a assenyalar que no és cap motor econòmic per a la parròquia.

Davant la resposta del Comú, SDP ha presentat una nova sol·licitud per disposar d’una còpia dels treballs realitzats per la consultora, així com informació sobre l’organigrama de Naturlàndia, el salari dels directius (tampoc se sap fins quan és vigent el contracte amb Ordóñez) i els treballadors que hi ha en cada departament. A més, tenint en compte que la resposta del Comú ha estat parcial (no es fa referència als reiterats plans de viabilitat de Naturlàndia ni a les subvencions esportives), el recurs d’alçada seguirà el seu curs amb la perspectiva d’arribar a la justícia si és necessari.

Bartumeu diu que el temps els ha donat la raó

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va dir que si el 2009, quan era cap de Govern, s’hagués aprovat la Llei d’intercanvi d’informació fiscal a la demanda que va presentar ara no s’hauria de modificar “de pressa i corrents”. Va recordar que el text vigent es va modificar per les demandes d’actuals consellers de DA que quan estaven a l’oposició –a CR i APC– es dedicaven a “posar topalls”.