El Director de projectes de Naturlandia cobra 4.000 € al mes

Autor: CLARA GARNICA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Juny de 2014

Més de mig any després, el Comú de Sant Julià de Lòria ha donat resposta a una de les demandes d’informació presentades per Socialdemocràcia i Progrés (SDP) a través del seu conseller comunal, Josep Roig.

Concretament, la que feia referència a quina és la relació entre Naturlandia i la consultora espanyola T3 Think Tank, així com amb el seu administrador, Enric Ordoñez. El comú ha informat que ha pagat a la consultora 31.000 euros des del 2012, en el marc de l’elaboració d’un pla estratègic 2012-2015, «per fer aflorar tot el potencial comercial i econòmic» del parc d’animals. En paral·lel, i a l’octubre del 2012, la corporació laurediana va decidir contractar Ordoñez com a Director de projectes. Li paguen 4.000 euros al mes «fins la finalització del projecte».

Roig es va mostrar sorprès amb aquesta resposta, per una banda perquè no explicita fins quan es pagarà un sou mensual a Ordoñez, i perquè «els rumors dels treballadors és que treballa des del seu despatx» a l’Estat veí, «sense presència física al parc d’animals».

A més a més, des de SDP van criticar que per una plantilla d’una vuitantena de treballadors Naturlandia tingui fins a quatre directors. Per aquest motiu, a més de perquè consideren que la resposta del comú és molt minsa (exposa els diners invertits però no el contingut dels plans estratègics de T3 Think Tank), el partit ha enviat una nova demanda d’informació a la corporació. Demanen el contracte laboral d’Ordoñez i la feina feta per la consultora, entre d’altres peticions.

Roig també va assegurar que no han notat, malgrat gastar-se 31.000 euros, cap canvi de tendència positiva en Naturlandia des del 2012. Tot al contrari. Aprecien «una clara tendència negativa dels estats financers i de la dinàmica d’endeutament».

Aquesta demanda d’informació, juntament amb la del pla de viabilitat i la de les subvencions a les entitats esportives, van convertir-se el 4 de juny en un recurs d’alçada a Govern en no haver-se resolt. Roig va dir que el recurs es manté i si no hi ha resposta s’optarà per la via judicial.