Galdós acusa Mas de tenir “molta cara” per no complir el programa

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 4 de Juny de 2014

La consellera de la minoria d’Encamp adscrita a SDP, Eluska Galdós, es mostra molesta amb “la manca de motivació” de la majoria liderada per Jordi Mas i els va acusar de tenir “molta cara” perquè no compleixen el programa electoral amb què es van presentar. “Sobra molta cara, que són deu persones, tenen la llibertat de fer el que volen i veus que no han respectat un sol punt del programa”, va lamentar durant una tertúlia a l’espai Parlem-ne de COPE Andorra-AD Ràdio, remarcant que “és tenir molta cara vendre un programa que després no segueixes”. Fet que també considera que és una falta de respecte cap a la ciutadania.

Galdós va compartir tertúlia amb el conseller de la minoria socialdemòcrata, Joan Sans, que tot i sumar-se a l’argument que des de l’equip de govern no es treballa prou, no va ser tan crític amb els qualificatius. “No ho definiria com tenir morro, però sí que hi ha un relaxament absolut per part dels consellers de deixar-nos portar per la inèrcia perquè l’economia no permet res més”, va manifestar. En aquest sentit, va retreure la “manca d’un projecte clar”, sobretot en l’àmbit del turisme i el comerç. Sans va assegurar que si ell fos cònsol, “a hores d’ara ja hauríem construït una comunicació claríssima amb els comerciants i els hauríem acompanyat perquè hi hagués una associació, afavorint la dinamització del sector”. Una proposta que, va remarcar, “no costa diners”.

Excusa econòmica
Els consellers van retreure a la majoria que s’escudi darrere l’argument que no hi ha diners per fer més projectes. “L’excusa que el mandat passat es va fer tot tan malament que ara és impossible fer res ja no val. Hi ha moltes coses que no costen diners i no s’han fet. El que critico és la manca de motivació i de treball”, va afirmar Galdós.

Tampoc va agradar als consellers de la minoria la reunió de poble que el comú va organitzar la setmana passada per informar de la situació de les finances comunals. Un acte que consideren que va ser de precampanya electoral. “No hi vaig voler anar perquè formo part de la comissió de Finances i sé com estan. Però veient el públic que hi havia era una reunió de precampanya”, va assenyalar la consellera.

De la seva banda, Sans va criticar el fet que no es parlés de la situació en què va quedar el comú abans que arribés Miquel Alís. “S’ha de tenir molta barra per no recordar que van marxar de casa comuna deixant 54 milions de deute”, va etzibar, i va afegir que en els dos mandats següents Alís “va aconseguir reduir el deute fins als 37 milions”. El socialdemòcrata també es va mostrar decebut pel fet que no s’expliqués a què es destinaran els diners del crèdit de 5 milions que s’està renegociant amb els bancs i va indicar que es preveu avalar “amb alguna cosa pública”.

MIQUEL ALÍS, UN “EXCEL·LENT” CANDIDAT DE SPD PER A LES COMUNALS O LES NACIONALS

La consellera de Socialdemocràcia i Progrés va destacar la figura política de Miquel Alís, de qui va dir que continua en actiu i que considera que seria un “excel·lent” candidat per a la formació, tant en unes eleccions comunals com en unes de nacionals. Galdós no va voler descartar la possibilitat que l’anterior cònsol d’Encamp pugui tornar a la primera línia política i, de fet, va afirmar que s’ha trobat amb molta gent al carrer que li demana el seu retorn perquè amb ell “tot anava molt millor”. Galdós va reconèixer que el darrer mandat en què va estar al comú no va ser fàcil, però que la gent recorda que “ell tenia les portes obertes, hi podies parlar i el veies pel carrer”. Així, es va preguntar: “On són els de la majoria?” i va recriminar que malgrat que es va prometre un conseller a ple temps un cop a la setmana al Pas de la Casa, “em sembla que no els veuen ni per la braderie”.

La integrant de la minoria va remarcar que la molesta que es vulgui posar “un final de carrera als polítics” i va apuntar que la parròquia no està preparada per tenir com a cònsol “un fill d’immigrant com podem ser el Joan Sans o jo”. És per aquest motiu que va indicar que seria millor comptar amb la figura d’Alís perquè “té més credibilitat”.