Socialdemocràcia i Progrés de Sant Julià demanarà empara al Govern

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 19 de Maig de 2014

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) de Sant Julià, Josep Roig, va indicar en una entrevista a l’ANA que s’està arribant al «límit de la paciència» per rebre respostes a les demandes d’informació que han fet arribar al comú. Segons Roig, «aquest límit de la paciència ens ha armat de raons més que suficients per tirar endavant una actuació diferent de la carta». Empesos per aquests motius, el conseller lauredià va reconèixer que podrien entrar, previsiblement abans de l’estiu, un recurs al Govern per demanar que les demandes siguin contestades.

Els dies 7 i 14 de novembre el conseller de Socialdemocràcia i Progrés de Sant Julià va entrar unes demandes d’informació al Comú sobre temes relacionats amb Naturlàndia, el restaurant de la Borda de Conangle i unes suposades irregularitats en subvencions esportives. Passats dos mesos, com estableix l’ordinació comunal, segueixen sense rebre resposta, segons va exposar el conseller.

En aquell moment, Roig va plantejar la possibilitat de portar la demanda a la Batllia encara que va reconèixer que «potser no era el més precís», sinó que la via hauria de ser presentar un recurs al Govern per demanar l’empara en aquesta qüestió.

El Consell Nacional de Socialdemocràcia i Progrés, però, va desestimar aquesta proposta i va apostar per ‘esgotar la via del diàleg’ mitjançant l’enviament d’una missiva a la cònsol el 18 de març. Aquesta carta, va indicar Roig, tampoc ha obtingut resposta i per això el que comentava el Consell Nacional que «a la paciència cal posar-li un límit» consideren que ja està arribant.

«El límit de la paciència ens ha armat de raons més que suficients per tirar endavant una actuació diferent de la carta», va afirmar el conseller d’SDP. La trobada no s’ha produït, va remarcar, i per tant, la via del diàleg «perd força» i «cada vegada guanya més força l’altre escenari».

Roig considera que «tenim un problema perquè no contesten a la ciutadania» i assenyala que «ningú entendria que aquesta qüestió es deixés dormir i que per part d’SDP no es prengués cap iniciativa». Per tant, «tenim raons més que suficients per entrar aquest recurs al Govern», va assegurar el conseller lauredià i la previsió és fer-ho abans de l’estiu.