Vila demana més inversió als barris i menys a l’avinguda Meritxell

Autor: AGÈNCIES
Font: BONDIA
Publicat el: 14 d'Abril de 2014

El conseller del grup mixt al Comú d’Andorra la Vella, Josep Vila, considera que la corporació hauria d’invertir més en els barris, en comptes de dedicar tants esforços a l’avinguda Meritxell.

En una entrevista, Vila considera que el Comú inverteix en una avinguda ‘on ja s’hi ha invertit i no hi havia cap urgència de fer-ho’. En canvi, afegeix que ‘es deixen de banda zones històricament desafavorides com Santa Coloma, Ciutat de Valls, Prada Ramon o el Casc Antic’. El conseller comunal també proposa que es canviï el sentit de circulació de l’avinguda Meritxell, per tal de ‘facilitar’ l’entrada a la parròquia dels turistes que vénen del Nord.

Vila considera que molts barris de la parròquia es troben en mal estat, ja que ‘no s’arreglen voravies i, fins i tot em vaig queixar fa uns dies que no es netejava’. Vila considera que, en canvi, se segueix invertint en zones com l’avinguda Meritxell, on considera que les actuacions ‘no són urgents’. En aquest sentit, el conseller assegura ser conscient que ‘Meritxell és el motor de la parròquia, però això és com un cotxe: si tenim el motor que va bé, però no van el volant o les rodes, malament anirem’.

En matèria de millores, Vila enumera fins a sis qüestions que a parer seu caldria resoldre. Per una banda, les voravies d’alguns barris, que creu que estan força malmeses. Per una altra, l’enllumenat del barri antic, que Vila considera que és deficient i això fa que la zona ‘faci por’. Per una altra banda, en matèria d’equipaments comunals assegura que ‘s’ha deixat de fer el manteniment d’edificis com el de Santa Coloma o els Serradells’, i considera que si no es va fent el manteniment, ‘d’aquí uns anys s’hi hauran de fer actuacions d’urgència i hipotecarem als comuns que vinguin’.

Una altra qüestió que Vila veu urgent és el soterrament d’escombraries, especialment en zones com el barri antic. Vila considera que ‘és el nucli que hauríem de cuidar i protegir més i, en canvi, hi ha dies en què les escombraries es desborden, i el que hem de fer és soterrar-les’. Vila també veu prioritaria la millora del clavegueram i la separativa de les aigües pluvials.

Canviar el sentit de Meritxell
En aquesta entrevista, Vila també s’ha referit a la necessitat de millorar l’accés a la parròquia venint del Nord. El conseller del grup mixt és contundent en considerar que ‘si tu ets un turista que véns de França i vols arribar a Andorra la Vella, és impossible’. Vila considera que ‘la infraestructura viària s’ha muntat de tal manera que et saltes Andorra la Vella’. Per tal de solucionar aquesta qüestió, el conseller del grup mixt proposa canviar el sentit de circulació de la part alta de l’avinguda de Meritxell, tot i que admet que el principal problema d’accés a la parròquia és a la Margineda, on la rotonda d’entrada porta a la gent cap a la carretera de l’Obac ‘i per tant, cap a Escaldes’.

En relació a les obres fetes a l’avinguda Meritxell, Vila es mostra especialment crític amb el fet que no s’ha tingut en compte la participació dels ciutadans i els comerciants. El conseller del grup mixt critica que la majoria va dir que ‘havien fet diverses reunions amb els veïns, i quan comencen les obres, surt la presidenta dels comerciants de l’avinguda Meritxell, dient que a ella no l’ha contactat ningú’.

Vila, a més, considera que l’obra ‘s’hauria d’haver fet en un altre moment, quan s’acabés la temporada d’esquí’. Bàsicament, assegura, perquè ‘és el moment en què els comerciants treballen més, i se’ls hi ha matxacat l’avinguda, un cop més’. En aquest sentit, el conseller creu que s’hagués hagut d’esperar per fer les obres, ja que ‘no venia de dos mesos més’. A banda, també s’ha mostrat crític amb el fet que ‘s’han carregat les parades de taxi i de bus, i no han deixat ni una zona on s’apartin els cotxes si ha de passar una ambulància’.