SDP i el PS de San Marino demanen un temps d’ajust en l’acostament a la UE

Autor: AGÈNCIES
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 12 d'Abril de 2014

Els membres del Partit Socialista de la República de San Marino i del grup parlamentari d’aquesta formació es van reunir ahir amb els consellers del grup parlamentari mixt i els membres de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) per analitzar les relacions d’Andorra i San Marino amb la Unió Europea.

Unes relacions que “preocupen” els dos, tal com va indicar el president del grup mixt, Jaume Bartumeu. Malgrat que les dues formacions es troben a l’oposició en els respectius països, volen fer front comú en les negociacions per l’acostament a Europa perquè el possible acord d’associació respecti les peculiaritats dels dos estats i s’apliqui amb una “seqüència”, va indicar Bartumeu.

És a dir, que no s’introdueixi de forma automàtica, sinó que es puguin contemplar situacions específiques com s’ha fet amb Liechtenstein o Malta. Tant els representants del PS sanmarinès com des d’SDP es va reconèixer que no es poden crear “falses expectatives” ni “fer-se il·lusions”, ja que no es crearà un acord a la mida de cap dels dos estats.

Els membres del PS de San Marino van ser rebuts al matí pels síndics generals, Vicenç Mateu i Mònica Bonell, al Consell General. La delegació política sanmarinesa, que avui al matí tancarà la visita al país, va recórrer les dependències del nou edifici parlamentari acompanyada dels síndics generals.