SDP i PS de San Marino aborden la relació amb la Unió Europea

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 11 d'Abril de 2014

Una delegació del Partit Socialista (PS) de San Marino visita divendres i dissabte Andorra. La delegació està formada per Simone Celli, secretari del PS i conseller; Augusto Casali, president del PS, i Paride Andreoli, president del grup parlamentari. Divendres al matí el president del grup mixt, Jaume Bartumeu, i el conseller general del mateix grup Gerard Barcia acolliran la delegació al Consell General.

El programa preveu una reunió de treball per analitzar les relacions amb Europa i les opcions per a una integració en el mercat interior de la Unió Europea (UE). També s’abordaran reformes que actualment estan en discussió tant al Consell General com al Consell Gran i General de San Marino, com són les referents a la fiscalitat, la  reorganització de l’administració i l’estat de precarietat dels comptes públics. També es parlarà del paper dels consellers de tots dos països a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Eu­ropa.

A la tarda hi haurà una trobada, a l’oficina parlamentària de Jaume Bartumeu, de la delegació del PS de San Marino amb Òscar Ribas, ambaixador especial per a les relacions amb Europa. Després la delegació serà rebuda pel síndic i visitarà el Consell i Casa de la Vall. La delegació mantindrà també una reunió amb la comissió de política nacional de Socialdemocràcia i Progrés d’An­dorra (SDP). Està previst que en aquesta reunió es faci referència a la relació entre les dues formacions polítiques i al plantejament d’una actuació conjunta en la política exterior dels petits estats.