SDP considera que els socialdemòcrates «arriben tard»

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 22 de Març de 2014

El vocal del Consell Nacional de Socialdemocràcia i Progrés, Delfí Roca, va assenyalar que el Partit Socialdemòcrata «arriba tard» en les propostes que ha fet al cap de Govern en relació a l’acostament amb Europa, la fiscalitat i la delimitació de competències. El president del partit, Víctor Naudi, va indicar que en el primer tema «ja hi ha un pacte preestablert de fa dies» i que en la implementació del marc fiscal el que cal és «celeritat». A més, van considerar que té poc sentit «un pacte a aquestes alçades de legislatura». Els membres d’SDP van fer aquestes declaracions durant la presentació del seu butlletí trimestral Veus el passat dijous, tal i com va informar l’ANA.

En relació a la proposta del PS al Govern per treballar conjuntament en l’acostament a la Unió Europea, la implantació del marc fiscal i la delimitació de les competències amb els comuns, Roca va afegir que «últimament veiem que van amb el peu canviat». Naudí va indicar que «fa dies que hi ha un pacte preestablert» pel que fa a les relacions amb Europa i que ja s’està legislant el nou marc fiscal i per això cal deixar de demanar pròrrogues i més «celeritat».

Per la seva part, Roca va indicar que els pactes es fan «quan no hi ha una majoria clara» però que presentar-ne un a aquestes alçades de la legislatura no té massa sentit ja que «normalment es fan quan tens temps per endavant per treballar». Per tot això, va considerar que el calendari del PS «no acaba de quadrar amb l’actualitat» i va descartar a priori unir-se a aquesta iniciativa per seguir exercint la tasca d’oposició i de «contrapoder».