SDP acusa la majoria de faltar a la veritat i jugar amb el poble

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 26 de Novembre de 2013

El comitè parroquial de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) de Sant Julià de Lòria va denunciar ahir que, vista la documentació aportada per la majoria en la darrera sessió de comú, es dóna a entendre que no es disposa de cap pla de viabilitat de Camprabassa. La formació va deixar clar que “en cap cas podem acceptar que se’ns lliuri com a pla de viabilitat el llibret informatiu (…) del maig del 2007”, ja que les projeccions financeres estan desactualitzades.


Per aquest motiu es va acusar la majoria de “faltar a la veritat” i “jugar amb la ciutadania” després d’haver mantingut que es disposava d’un pla de viabilitat i d’un segon que modificava el primer. Des d’SDP es va afegir que també s’ha comès una falta greu a l’establert a l’ordinació d’organització i funcionament dels comuns ja que el conseller de Finances, Joan Besolí, ha afirmat “coses que no són” i s’ha obstaculitzat l’acció de control de l’oposició. Cal recordar que el conseller Josep Roig va presentar una demanda d’informació relacionada amb la societat que gestiona Naturlàndia. A més, des del comitè parroquial d’SDP es va indicar que la majoria no ha aportat cap document comptable que posi en dubte els resultats de l’auditoria de l’exercici 2012 de Camprabassa.

Davant d’aquests fets, Roig preveu entrar una nova pregunta perquè se li aclareixi si realment existeix un pla de viabilitat que no sigui el document del 2007, per quin motiu no s’ha lliurat tota la documentació que havia demanat i perquè es faci una disculpa pública per no haver-ho fet, i que s’informi en el proper consell dels eixos del nou pla i els canvis respecte de l’anterior.

Per la seva banda, el conseller socialdemòcrata, Rossend Areny, es va mostrar més cautelós ja que, segons va indicar, el mateix conseller de Finances li va indicar que en breu li preveu entregar el nou pla de viabilitat. “No vull creure que no existeix”, va afirmar. Areny va recordar que ja va presentar una pregunta en què sol·licitava aquest document i per aquest motiu deixarà passar un temps prudencial. En el cas que la informació no arribi, però, va avisar que “es farà escoltar”. El conseller del PS va indicar que el pla del 2007 està “obsolet” ja que el projecte que s’ha portat a la pràctica divergeix de l’inicial.