El grup mixt vol els expedients de tots els crèdits preferents

Autor: G. DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 12 de Novembre de 2013

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha presentat una demanda d’informació al Consell General on insta el Govern a facilitar còpia dels expedients dels avals o crèdits atorgats per l’executiu i dels expedients de les demandes de­negades entre el mes de març del 2010, quan es va iniciar el programa, i el mes d’octubre del 2013.

En un comunicat, el grup mixt recorda que el programa de finançament privilegiat d’empreses i negocis de nova creació es va iniciar durant l’executiu en què Bartumeu era cap de Govern amb “l’objectiu d’incentivar l’economia”. El grup mixt assegura que demana la informació un cop coneguda la fallida d’Ordino Studios i davant “la manca de transparència” del Govern que va anar acompanyada “d’intents d’intoxicació” per part de membres de DA, que “pretenien situar la responsabilitat de l’afer en l’etapa del Govern socialdemòcrata”.

També es va referir als crèdits preferents el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, que va assegurar que es tracta d’una iniciativa “molt encertada” i que cal “continuar apostant”, i va refusar algunes crítiques respecte al poc seguiment de les empreses beneficiàries. “El seguiment existeix i pot alertar que les coses van malament, però no garanteix el funcionament de les empreses ni les pot alliçonar”, va indicar.