Barcia demana sobre la petició d’excuses

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 10 de Maig de 2012

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura una pregunta urgent al cap de Govern en relació a la seva demanda d’excuses al portaveu de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra.

El conseller socialdemòcrata Gerard Barcia demana al cap de Govern si li sembla encertat «instar un sindicalista a excusar-se per haver manifestat lliurement la seva opinió», i titlla aquesta manera de fer com a «pròpia d’un règim autoritari i en tot cas renyides amb el respecte degut a la llibertat d’expressió».

Després que la Batllia resolgués a favor del Govern en la demanda judicial presentada per la Plataforma de Funcionaris contra la llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal, l’intercanvi de declaracions entre sindicalistes i institucions ha estat continu. El portaveu de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra, va dubtar de la independència de la Justícia per haver fet servir els arguments del Govern en la seva resolució, i el cap de Govern, Toni Martí, va demanar que rectifiqués aquestes declaracions.

Urgent / Ara, el conseller socialdemòcrata Gerard Barcia ha entrat una pregunta urgent amb resposta oral per a la sessió de Consell General d’aquest dijous en relació a aquesta qüestió. El conseller diu que «aquestes maneres de fer són pròpies d’un règim autoritari» i que no respecten la llibertat d’expressió. Per això interpel·la al cap de Govern si creu que ha estat encertat instant a un sindicalista a excusar-se per manifestar la seva opinió. També el CSJ va sortir en defensa de la justícia.