El PS demana quines escoles tenen col·laboradors educatius

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 7 de Maig de 2012

El Grup parlamentari socialdemòcrata, a petició de la consellera general Rosa Gili, interpel·la el Govern amb tres preguntes sobre la situació dels col·laboradors educatius de les escoles de primera ensenyança espanyola i francesa. Les qüestions vénen motivades perquè l’actual Reglament intern del personal col·laborador educatiu del 2004 estableix que cal un col·laborador per a cada 95 alumnes, però, des del PS es creu que no tots els centres disposen d’aquest personal, segons manifesta el partit en un comunicat.

Malgrat la disposició reglamentaria, Rosa Gili considera que no tots els centres disposen encara d’aquest personal «indispensable per a un bon funcionament pedagògic i de seguretat en el seguiment de les activitats quotidianes dels alumnes».

Donada la mancança constatada pel PS en algunes escoles del país, ara el partit fa arribar al Govern demòcrata tres preguntes per conèixer quins són els centres espanyols i francesos compten amb aquest personal i quants col·laboradors educatius hi ha a cada centre, quins són els centres d’ensenyament que encara no tenen col·laboradors eductius i, també, el nombre de col·laboradors que correspondria a cada centre, i quan preveu el Govern nomenar el personal que falta en els diferents centres.

La voluntat de les preguntes, que hauran de ser contestades per escrit dins del termini d’un mes, és de «posar en evidència l’enorme distància entre el que pretenen els portaveus de DA i la pura i dura realitat en els centres educatius», diu el grup parlamentari en el comunicat.