Les pensions més baixes pugen a 457 euros

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 23 de Febrer de 2010

El Govern assegurarà que els beneficiaris d’una pensió de viduïtat o de jubilació tinguin uns ingressos equivalents almenys al 50% del salari mínim, fixat enguany en 915 euros.

Això serà possible gràcies als complements no contributius que fixa la nova Llei de la Seguretat Social i que seran a càrrec de l’Estat. Aquestes ajudes es podran demanar a partir d’ara després que l’executiu hagi aprovat el reglament que estipula els requisits que s’han de complir per sol·licitar-los i la forma de fer-ho.

Així, una de les condicions clau per poder accedir a aquests complements serà ser resident al Principat. A més, els ingressos que es percebin, ja sigui per la pròpia pensió o per altres opcions (rendes d’immobles, de capital o guanys patrimonials, entre d’altres), hauran de ser inferiors, en còmput anual, al salari mitjà cotitzat pels assalariats de la CASS.

En el cas dels complements per a les pensions de viduïtat, que només es podran demanar a partir dels 55 anys, també serà necessari que el difunt hagi cotitzat a la branca general de la parapública un mínim de 240 mensualitats. En el cas dels demandants dels ajuts perquè una pensió de jubilació assoleixi la meitat del salari mínim, aquesta condició l’haurà de complir la persona sol·licitant.

Per poder fer la petició, els possibles beneficiaris del complement no contributiu hauran de presentar la sol·licitud a les oficines de la CASS. El reglament estableix que és la parapública qui haurà de comprovar si la persona compleix els requisits de residència i de cotització personal o del difunt, segons el tipus de pensió que s’estigui cobrant. El demandant sí que haurà de justificar les rendes que percep amb una declaració d’ingressos, que haurà d’anar acompanyada de documents, com per exemple un certificat dels comptes dels quals s’és titular o el seu extracte, entre d’altres.

pdf3.jpg