El Consell d’Europa acorda un pla per millorar l’eficàcia del Tribunal d’Estrasburg

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 20 de Febrer de 2010

El comitè de ministres del Consell d’Europa va finalitzar ahir la reunió que han portat a terme a la ciutat suïssa d’Interlaken, trobada en la qual també ha pres part el titular d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals del Govern, Xavier Espot.

Els participants van acordar l’aprovació d’una declaració que recull els objectius marcats en la conferència d’alt nivell sobre el futur del Tribunal Europeu dels Drets de l’Home, i remarca la intenció d’aconseguir una millor eficàcia de l’organisme en el futur. Així, els ministres han acordat un pla d’accions que ha de servir “com a instrument d’orientació política” que permeti l’assoliment d’aquesta fita “a llarg termini”. El compromís de tots els assistents és que els respectius estats hauran d’endegar les mesures recollides en el text abans del final del 2011.

Així, es va pactar la creació d’un mecanisme que permeti filtrar les denúncies que arriben al tribunal, un cop constatat que hi ha una majoria que no prosperen. També es vol facilitar informació als ciutadans per evitar que arribin recursos improcedents. A més, es recomana que cada país revisi la seva legislació per adaptar-la a la jurisprudència de l’organisme.

pdf3.jpg