Espot participa en una reunió sobre el Tribunal dels Drets Humans

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 19 de Febrer de 2010

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, participa des d’ahir fins avui a Interlaken (Suïssa) a la Conferència d’alt nivell sobre el futur del Tribunal Europeu dels Drets Humans. Des del 18 de novembre del 2009 fins a principis de maig d’enguany Suïssa exerceix la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, i s’ha fixat com a principal prioritat assegurar el futur del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Espot va pronunciar ahir un discurs en què va felicitar les autoritats suïsses per l’excel·lent organització de la conferència. El ministre va posar en relleu el fet que tots els Estats membres del Consell d’Europa han de fer esforços per millorar el funcionament del Tribunal Europeu de Drets Humans i així garantir una protecció eficaç d’aquests drets. Al final de la seva intervenció va destacar que la propera entrada en vigor de l’anomenat Protocol 14, arran de la ratificació per part de la Federació Russa, és essencial per procedir a la reforma del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Els objectius de la conferència són que els Estats membres del Consell d’Europa reafirmin el seu compromís per aplicar de la millor manera el Conveni europeu de Drets Humans. També es demana que els Estats membres aportin el seu suport al Tribunal Europeu dels Drets Humans perquè es pugui millorar la seva eficiència a curt termini i finalment que es pugui realitzar el procés de reforma estructural.

pdf3.jpg