SDP aposta per reeditar el pacte lauredià amb Vila al capdavant

Autor: ÒSCAR SERRANO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 25 de Setembre de 2019

Els progressistes encaren les pròximes eleccions comunals amb optimisme i amb ganes d’estendre la fórmula de Laurèdia en Comú un mandat més. La intenció per part d’SDP és que la coalició comunal de Sant Julià tingui una llarga vida per endavant i és que, segons Jaume Bartumeu, president del partit, “Laurèdia en Comú és una coalició que ha treballat molt bé i li augurem un bon futur”.

El nom del qual es parla des del partit per encapçalar la llista és el del mateix Vila: “S’ha de parlar encara de qui es presentarà, però la intenció és que el cònsol segueixi al capdavant.” Tot i no haver-hi res tancat, aquesta posició es ratifica des dels altres grups de la coalició: “Els representants de DA també hi estan d’acord.”

De cara a les altres parròquies, Bartumeu posa com a única condició fer una política transversal i no de partit: “Nosaltres mantenim converses amb diverses forces polítiques. Plantegem presentar-nos a les candidatures que no es refereixin a coalicions de partit, sinó que treballin per l’interès de la parròquia.”

La intenció dels progressistes és treballar en una llista que reuneixi gent de diferents sensibilitats, siguin del partit que siguin: “No tenim línies vermelles ni tampoc posem condicions, però com a independents el que volem és fer candidatures que permetin reunir esforços per l’interès comunal.” Aquesta política podria divergir de la que estan portant DA i Liberals en algunes parròquies en les quals es posicionen a favor de repetir el pacte de govern, vist el bon estat que manté les relacions entre els dos grups polítics.

L’altre partit amb qui podria tenir problemes SDP és el socialdemòcrata, amb qui Bartumeu obre les portes a negociar, tot i no veure gaire convicció per part de l’altra banda: “No vaig veure un engrescament especial del PS a parlar amb nosaltres per pactar, però si volen, la nostra línia telefònica està oberta.”

La data límit per presentar llistes que va posar l’executiu es el 28 d’octubre i aquesta és l’única que visiona, de moment, SDP per tancar els pactes. “Nosaltres no ens posem un dia límit per tenir les coalicions fetes més enllà que la que va posar Govern. Hem començat a parlar, però aquestes converses acostumen a ser llargues”, va dir Bartumeu.