Bartumeu analitza amb polítics de San Marino la negociació de l’acord d’associació

Autor:
Font: ALTAVEU
Publicat el: 26 de Juny de 2019

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu ha mantingut diverses reunions a Estrasburg per compartir informacions i analitzar plantejaments en relació a la negociació de l’acord-marc d’associació de Mònaco, San Marino i Andorra amb la Unió Europea.

Bartumeu ha assistit en la seva condició de membre honorari de l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa, a la celebració del 70è aniversari de l’organisme.

La relació dels petits estats amb la Unió Europea (UE) i la negociació de l’acord-marc d’associació ha estat l’eix de les trobades que ha mantingut dilluns i dimarts a la seu del Consell d’Europa a Estrasburg, el president de Progressistes-SDP. Aquest país negociació l’encaix a l’UE juntament amb Mònaco i Andorra.

A la trobada hi han participat Gerardo Giovagnoli, secretari general del Partito dei Socialisti e dei Democraticii Paride Andreoli Francesco Morganti, també dos referents del centre esquerra socialista i progressista de San Marino.

Durant aquests dos dies Jaume Bartumeu ha parlat també amb els dos consellers titulars de la delegació de la República de San Marino a l’assemblea parlamentaria del Consell d’Europa, Vanessa d’Ambrosio, de Sinistra Socialista Democratica, partit de la coalició que governa San Marino, amb la qual la delegació de Progressistes- SDP que es va desplaçar a aquella República l’estiu passat ja s’hi va reunir, i Marco Gatti, del Partito Demòcrata Cristiano Sanmarinese.

D’altra banda, Bartumeu ha pogut comentar la situació actual d’Andorra en la perspectiva de l’acord d’associació amb el senador Roberto Rampi, del Partito Democratico d’Italia, que s’ha interessat per la relació dels petits estats amb la Unió Europea.