SDP denúncia “l’ús” per part de DA del Govern en funcions

Autor: A. S.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 5 d'Abril de 2019

La formació socialdemòcrata acusa la candidatura de Xavier Espot “d’usar” el Govern en funcions en benefici propi, després que enviés una carta a la ministra de la Funció Pública, Eva Descarrega, per reunir-se amb els funcionaris.

Per SDP, això significa haver “perdut les formes i també el respecte a les normes democràtiques perquè estan usant i abusant de l’administració per a la seva campanya electoral”, i ho titlla com a propi “d’un règim preconstitucional perquè queda en evidència la desvergonyida utilització dels mitjans del Govern en funcions per afavorir el partit que ha governat Andorra els darrers vuit anys”.

A més, els socialdemòcrates també recordes com des del ministeri d’Educació, fa uns dies es va convidar els treballadors eventuals a assistir a una reunió a la seu de DA per “resoldre els possibles dubtes que tinguis en relació amb la Llei del cos d’Educació.”

Des del Sipaag, el president, Lluís Anguita, es va mostrar “sorprès” perquè afirma que és la primera vegada que un partit es reuneix amb els treballadors, i pensa que DA “s’ha aprofitat clarament de la situació perquè no dona marge a la resta per fer-ho”. Anguita ho veu “lleig”, però indica que L’A ha reaccionat ràpid perquè l’han demanat immediatament i se’ls ha donat permís.

Josep Roig es va reunir ahir amb els responsables de l’Empresa Familiar i va escoltar com reclamaven la necessitat que l’aeroport de la Seu tingui el sistema de vol instrumental perquè operin línies regulars, “no operadors turístics”. L’EFA i SDP van constatar la necessitat de tenir un aeroport fort per “augmentar el turisme”.