Bartumeu acusa DA i PS de copiar les propostes dels progressistes

Autor: ALBA CASANOVAS
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 3 d'Abril de 2019

En la reunió de poble més multitudinària de la campanya electoral, amb quasi una cinquantena d’assistents al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, va acusar DA i PS de «copiar» les propostes dels progressistes, concretament les que fan referència a la gratuïtat del transport públic –que ahir va presentar el candidat socialdemòcrata– i les polítiques d’habitatge que els demòcrates «estan presentant aquests dies després de negar la problemàtica del lloguer». El líder progressista va fer una crida a «deixar-se enganyar per qui copia» i va ironitzar amb la idea de «registrar les idees electorals per evitar plagis».

Roig, per la seva part, va criticar que el Govern DA hagi «creat una bretxa entre els polítics i la societat». Segons el candidat nacional, «el que ha explicat durant vuit anys els ha deixat d’interessar a la gent perquè no els han plantejat ni futur ni una il·lusió».

A l’acte, al qual va acudir la plana major de la formació, encapçalada pel candidat a cap de Govern, Josep Roig, la número dos a la llista nacional, Sandra Cano, així com diversos candidats nacionals i territorials, els progressistes van reivindicar que són «l’únic partit que posa sobre la taula un projecte de país i de futur» per «una Andorra prospera per 10 anys». Aquest futur, segons els progressistes, depèn de trobar un model de turisme alternatiu a l’actual. Com a exemple «del que no funciona», la número dos de la llista territorial a Andorra la Vella, Meritxell Pujol, va posar el Cirque du Solei, que «està acabat i no ha donat cap fruit als hotelers ni als comerciants». Preguntada per quina seria l’alternativa, va reclamar que la inversió en turisme «es reparteixi per tot el país». Tot i això, va considerar una «bona opció» que giri entorn de la cultura.