Bartumeu acusa Demòcrates i el PS de “copiar” algunes propostes electorals

Autor: ARNALD SANLLEHY
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 3 d'Abril de 2019

El president de la formació d’SDP, Jaume Bartumeu, va acusar DA i el PS d’haver-los copiat alguna de les propostes electorals, com els pisos socials i el transport públic. “Xavier Espot primer negava un problema amb l’habitatge i ara gairebé ens han copiat la proposta dels pisos de la Borda de Sales i el PS, que al seu programa no hi sortia res del transport, avui [per ahir] ha presentat la nostra proposta”, va explicar amb relació a l’oferiment que va presentar el seu president, Pere López. En el cas d’Espot no va concretar quin és el projecte que s’assimila al seu.

Bartumeu va fer aquestes declaracions en la reunió de poble que es va celebrar ahir a Andorra la Vella davant una cinquantena de persones que van escoltar abans com el cap de llista, Josep Roig, lamentava el “distanciament provocat per DA” entre la política i la ciutadania, que pot contribuir una alta abstenció. El candidat va demanar lluitar per “una Andorra social i solidària”, i va criticar les propostes fiscals del PS perquè poden provocar més atur. “Més impostos vol dir més acomiadaments i així el somni d’apujar el salari mínim s’esvaeix”. Roig també va demanar “influir en les negociacions” amb Europa des de dins de les institucions. L’ex-conseller general Víctor Naudi va parlar del nou sistema territorial que proposa SDP. Es vol respectar el seu autogovern però “caldrà modificar la Llei de competències i transferències perquè siguin més equilibrades i més sostenibles”. Naudi va exigir recuperar l’equilibri institucional amb els països veïns i també entre Coprínceps. A més, es va comprometre que els representants de l’oposició tinguin representació als consells de les parapúbliques.

La número dos de la llista territorial d’Andorra la Vella, Meritxell Pujol, va posar en dubte la rendibilitat del Cirque du Soleil i va criticar que només s’inverteixi al centre. “Només en una zona, i la resta? Els diners per al turisme només es gasten en una part”, i va afegir que el Cirque “implica tenir un aparcament inutilitzat tres mesos”, per això va deixar la porta oberta a construir un edifici multifuncional per acollir grans esdeveniments, com la Fira d’Andorra la Vella. Pujol va posar d’exemple de diners ben invertits les finals de la Copa del Món d’esquí.