SDP planteja la gratuïtat de l’autobús contra les cues

Autor: ADRIÀ ESTEBAN
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 13 de Febrer de 2019

El cap de llista d’SPD a les properes eleccions generals Josep Roig va plantejar ahir «la gratuïtat» del transport públic com una eina «per pal·liar les cues del país».  La mesura, inspirada en la ciutat italiana de Bolonya, pretén «democratitzar el servei i fer-lo accessible a tothom» perquè, segons Roig, «el preu no ha de ser un impediment perquè la gent no agafi el transport públic».

El pla del dirigent progressista també inclou crear uns aparcaments a les entrades i sortides del país per tal que els visitants puguin deixar-hi els seus vehicles i, conseqüentment, desplaçar-se amb transport públic pel territori, «tal com ja succeeix a Tolosa» va recordar el president d’SDP Jaume Bartumeu.

A banda d’incentivar el transport públic, Roig va demanar impulsar «una comissió bilateral amb Espanya» per tractar de reduir els embussos que es generen en territori fronterer.

«Aquí tenim un problema que es diu duana i que és un coll d’ampolla que escanya la circulació» va manifestar el candidat progressista, qui també va carregar contra DA perquè el vial de Sant Julià «no ens estalviarà de les cues i seguirà condemnant a la població al soroll i a la pol·lució».

Finalment, Roig també va valorar la idea de connectar el Pas de la Casa amb Porta a través del metro i va advocar pel projecte de «fer arribar el tren al Principat», en consonància amb el «desenvolupament econòmic sostenible i respectuós amb el medi ambient» que propugna SDP.